Конкурси

IDEA MODA - финал на конкурса, който променя перспективите пред младите дизайнери

На 31 май финалистите ще представят своите колекции пред публика и ще се борят за големите награди на специално модно събитие в галерия „Оборище 5“

IDEA MODA - финал на конкурса, който променя перспективите пред младите дизайнери

13 млади дизайнери са финалистите в Международния конкурс IDEA MODA, организиран от Нов български университет (www.nbu.bg) и Balkan Fashion Week (http://balkanfashionweek.eu).

Участниците - студенти от страната и чужбина и дизайнери на свободна практика, се готвят да преминат през последната стъпка на тази вълнуваща и предизвикателна модна приказка.

След прецизна селекция на предадените проекти, журито, съставено от известни и изявени модни дизайнери от България и Европа, стилисти, журналисти и модни фотографи, избра финалистите. Те ще представят своите колекции пред публика и ще се борят за големите награди на специално модно събитие на 31 май в залата на галерия „Оборище 5“, в 19 часа.

Третото издание на атрактивния и изпълнен с творческа енергия конкурс на Нов български университет IDEAMODA събра иновативни идеи, смели дизайнери и дръзки изпълнения. Сред финалистите са студенти от НБУ, Художествената академия и от Загребския университет, както и дизайнери, които работят за собствен или чужд бранд.

На модното ревю младите дизайнери ще представят разнообразни стилове и визии в света на модата, колекции, които се отличават със свежи и новаторски идеи, изпълнени с естетическа изящност и внимание към детайла. Участниците ще демонстрират своя уникален подход към модното изкуство и вдъхновението си чрез уникални и неповторими модели.

 

УЧАСТНИЦИ:

· Вера Димитрова - НБУ, МП “Мода, стайлинг и бизнес стратегии”
· Теодора Чифутис - НХА
· Мария Попова & Гергана Димова - дизайнери
· Моника Маркова - НХА
· Милица Миланова - НБУ, БП “Мода”
· Мая Матева - НБУ, МП “Мода, стайлинг и бизнес стратегии”
· Кристина Любенова - НБУ, БП “Мода”
· Хелин Салиева - НБУ, БП “Мода”
· Ели Ненковска - НБУ, БП “Мода”
· Едже Дервиш - НБУ, БП “Мода”
· Десислава Кехайова & Ивайло Владимиров - НБУ, МП “Мода, стайлинг и бизнес стратегии”
· Ани Хаджиева - АМТИИ
· Ана Кргович - Загребски университет

 

IDEAMODA е международен конкурс за млади модни дизайнери, организиран от Нов български университет в партньорство с концептуална дизайнерска платформа "Иван Асен 22" и IFC. Целта на форума е да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора от България и Европа. Професионалният подход е в съгласие с най-добрите практики в тази област.

В момента дизайнерите, които имат смелостта да започнат и развиват собствен бизнес в областта на модата в България, нямат много възможности за изява. IDEAMODA е шанс и форум, където те могат да покажат своите визия, способности и таланти, да бъдат оценени подобаващо.

Наградите са атрактивни и имат за цел да подпомогнат младите дизайнери при стартиране на собствен бранд – парична награда, обучение в магистърска програма в НБУ, професионална шевна техника, представяне на избрани колекции в модни издания и платформи.

Очакваме Ви!

 

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
28.05.2023 г. 15:17
Посетено:
402
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/37018-idea-moda-final-na-konkursa-koyto-promenya-perspektivite-pred-mladite-dizayneri