Конкурси

XIV Национален конкурс за стихове "Моето синьо лято" 2023

Краен срок за изпращане на творбите: 01 септември 2023 г.

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
 
Фондация "АСТИКА" обявява XIV Национален конкурс за стихове "Моето синьо лято" 2023

Условия за участие:
В националния конкурс за стихове "Моето синьо лято" могат да участват младежи и възрастни от цялaта страната без ограничения, като творбите на участниците в конкурса ще бъдат разделени в две възрастови категории:
1) младежи от 15 до 29 години;
2) възрастни над 29 години (30+).

Тема на конкурса: Морето и ваканционните мигове.
Конкурсът се провежда онлайн, като всеки може да участва с едно НЕПУБЛИКУВАНО авторско произведение, с дължина не повече от една страница (А4).
Всички конкурсни творби ще бъдат оценени по оригиналност и стил от петчленно независимо национално жури, като победителите в двете категории ще бъдат наградени със статуетка и почетна грамота.

Специални условия:
1) Участниците в конкурса се задължават да не публикуват своите стихове в други медии, печатни и електронни издания  до приключване на конкурса - 01.09.2023 г.
 
2) С участието в конкурса всеки участник, автор на стихове предоставя правото на Фондация „Астика”, като организатор на конкурса, да публикува безусловно конкурсна творба, както и да ги публикува в годишния печатен алманах „Моето синьо лято” за 2023 г., в интернет и на електронен формат.
 
3) Фондация "Астика" в качеството си на организатор на националния конкурс "'Моето синьо лято" си запазва правото да ползва и публикува заявените за участие конкурсни творби, като всеки участник с изпращането си в конкурса се съгласява с това.
 
4) Организаторът на конкурсът си запазва правото да селектира творбите, които ще бъдат одобрени за публикация в печатния годишен алманах "Моето синьо лято" в съответствие с препоръките на националното жури.

Конкурсът "Моето синьо лято" 2023 се реализира с подкрепата на Община Бургас.

• Начало на конкурса 24 май 2023 г.
• Краен срок за изпращане на творбите: 01 септември 2023 г.
 
• Формуляр за кандидатстване: https://forms.gle/jNyBqkjDDcFXNViD7

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 01.10.2023 г., на официалната интернет страница на организатора: www.astika.eu.

УСПЕХ!

С пожелание за едно вълнуващо и вдъхновяващо творческо синьо лято.
 
 
Автор:
Фондация Астика
Публикация:
24.05.2023 г. 00:00
Етикети:
фондация АстикаМоето синьо лятопоезиястихове
Морето и ваканционните мигове
XIV Национален конкурс
Посетено:
2226
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/36952-xiv-natsionalen-konkurs-za-stihove-moeto-sinyo-lyato-2023