Конкурси

Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" 2023 г.

Краен срок за кандидатстване: 15 април 2023 г.

Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" 2023 г.

Конкурс за млади театрални режисьори търси своя победител

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ отново предоставя възможност на театрали до 35 години да се включат в петото издание на Националния конкурс „Слави Шкаров“ със своя концепция за спектакъл.

Темата тази година е „Другите“.

Всички желаещи могат да изпратят идеите си за бъдещ спектакъл в рамките на две стандартни страници, заедно с портфолио и CV на info@rusetheatre.com ИЛИ на адрес Драматичен театър „Сава Огнянов“, Площад „Свобода“ 4, 7000 Русе.

Селекционер тази година е театроведът, драматург и преводач Пламен Харманджиев. Той ще избере тримата финалисти и на 10 май имената им ще бъдат обявени.

Между 13 и 18 юни те ще направят творчески ателиета с актьори от трупата на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе, като в края на този период всеки един режисьор ще представи откъс от своята работа в рамките на 30 минути пред журито на конкурса и русенската публика.

Победителят в конкурса получава възможността да доразвие идеята си до представление, което ще стане част от репертоара на ДТ „Сава Огнянов“ през следващия театрален сезон.

Краен срок за кандидатстване: 15.04.2023 г.

 

Автор:
ДТ „Сава Огнянов“ - Русе
Публикация:
06.04.2023 г. 13:19
Посетено:
355
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/36699-natsionalen-konkurs-za-mlad-teatralen-rezhisyor-slavi-shkarov-2023-g