Конкурси

Конкурс за комикс на тема "Крайморска среща"

Краен срок за участие 31 март 2023 г.

Конкурс за комикс на тема "Крайморска среща"

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Ученици от VIII до XII клас от всички крайбрежни населени места по 
българското Черноморие са поканени да участват в първо издание на 
конкурс за комикс на тема „Крайморска среща“.

Конкурсът се организира по повод издаването на брой 2 на вестник „Крайморска среща“ и с цел насърчаване на творчеството в областта на комикса. Темата се посвещава на хората, които живеят целогодишно край морето или са свързани професионално с него.     

Кой и как може да участва?

В конкурса могат да участват ученици от VIII до XII клас от всички населени места по българското Черноморие – от Дуранкулак до Резово. Участието е индивидуално. Всеки участник има право да предложи до 3 черно-бели кратки комикса (комикс ленти) от 4 панела, нарисувани на ръка (с моливи, тънкописци, маркери, въглен, туш, пастели) или създадени дигитално.

Комиксите трябва да интерпретират конкурсната тема по начин, избран от автора, да имат заглавие и да представляват завършена история. Те могат да бъдат без текст – само от рисунки. Ако включват текст на език, различен от български, трябва да са придружени от резюме на сюжета на български в няколко изречения. Участието в конкурса е само по електронен път, чрез изпращане на снимка на комикса (jpg/jpeg, не по-малка от 5 MB). 

Кой ще разглежда комиксите? 

Получените комикси ще бъдат разгледани от жури в състав: Веселин Чакъров (художник на комикси, илюстратор и педагог), Славена Симеонова (художник на комикси, илюстратор) и Елена Владова (журналист, автор на книги и обучител в областта на комиксите). 

Най-добрите комикси, избрани от журито, ще бъдат публикувани в брой 2 
на вестник „Крайморска среща“. Един от техните автори ще получи награда комплект материали за рисуване, предоставени от магазини за художествени материали „Слънчоглед“ Варна и София. Двама участника ще получат луксозни печатни издания, предоставени от Галерия за графично изкуство Варна, организатор на Международното биенале на графиката. Журито си запазва правото да присъди и допълнителни предметни награди. 

Къде се изпращат комиксите? 

Комиксите се изпращат на e-mail адрес urban.mag.bulgaria@gmail.com. В 
писмото трябва да се напише името на участника, къде живее и e-mail/телефон за обратна връзка (негов или на преподавател/родител/настойник). Тези данни ще бъдат използвани единствено за целите на конкурса, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни, във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни.

Срокът за участие е 31 март 2023 г. Наградите ще бъдат обявени до края на първата седмица на април 2023 г. 

____

Телефон за връзка и повече информация: 0888/540388. 

Автор:
Елена Владова
Публикация:
01.02.2023 г. 19:04
Етикети:
покана за участиеученически конкурс
вестник „Крайморска среща“
„Крайморска среща“
конкурс за комикс
Посетено:
1229
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/36293-konkurs-za-komiks-na-tema-kraymorska-sreshta