Конкурси

Отворена покана за конкурс "Литература в движение / Fiction in Motion"

Краен срок за кандидатстване: 27 октомври 2022 г.

Отворена покана за конкурс "Литература в движение / Fiction in Motion"

 

ОТВОРЕНА ПОКАНА 

Конкурс "Литература в движение / Fiction in Motion

Фондация „Елизабет Костова“ обявява конкурс за кратък разказ с висока художествена стойност до 3000 думи, който да бъде пресъздаден в кратък анимационен филм и разпространен в България и чужбина, с цел популяризиране на съвременната българска литература с нови изразни средства. Победителят в конкурса ще бъде селектиран от независимо жури от писатели, визуални артисти и куратори на изкуство. 

В продължение на 15 години водеща цел на Фондация „Елизабет Костова“ е да популяризира съвременната българска литература в англоезичния свят и да създава възможности пред българските автори за обмен, обучение и публикации извън България. Ето защо сега бихме искали да предоставим възможност на съвременните български писатели да представят своята работа чрез изразните средства на анимационното изкуство и така да достигнат нови, неочаквани и по-широки публики.

Проектът Литература в движение/Fiction in Motion се осъществява в партньорство със студио ROBO LAB, колектив от визуални артисти и аниматори. Реализацията на филма по избрания кратък разказ ще бъде осъществена до месец май 2023 година. 

В конкурса се допускат:

  • оригинални творби (кратък разказ до 3000 думи) във всички жанрове, написани след 1980-та година на български или английски език от български автори;
  •  публикувани и непубликувани разкази;
  •  утвърдени и дебютиращи автори, включително такива без публикации.

За да кандидатствате, моля, изпратете вашето произведение (разказ до 3000 думи на български или английски език) и кратка биография на имейл vkostova@ekf.bg с тема на имейла Fiction in Motion. Ако кандидатствате с публикувано произведение, моля, посочете място и година на публикация. Всеки автор може да кандидатства с едно произведение.

Краен срок за кандидатстване: 27.10.2022 г. (четвъртък)

Обявяване на резултата: 11.11. 2022 г. (петък)

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата на Република България.

 

 http://ekf.bg/news/

 

Автор:
Фондация "Елизабет Костова"
Публикация:
09.10.2022 г. 11:47
Етикети:
Посетено:
1279
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/35556-otvorena-pokana-za-konkurs-literatura-v-dvizhenie-fiction-in-motion