Конкурси

БНР обявява конкурс за статуетка на наградите в Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“

Поканата е към художници, скулптори и студенти от цялата страна, срокът е до 29 август 2022

БНР обявява конкурс за статуетка на наградите в Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Българското национално радио обявява конкурс за създаване на пластичен проект на статуетка на награда в песенния конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“. Пластичният проект на статуетката трябва да бъде в мащаб 1:1 и с височина до 30 см. Проектът може да е изработен от подходящ за целта материал и да предвижда и материала за същинското изпълнение на статуетката. Трябва да има възможност и за надпис, който ще бъден уточнен допълнително. Проектът трябва да позволява икономически изгодно производство на екземпляри на статуетката по поръчка на БНР.

В конкурса могат да участват кандидати от цялата страна – работещи професионално в областта, студенти, художници, скулптори - без ограничения. 

На спечелилия конкурса автор ще бъде присъдена парична награда в размер на 3 000 лева. 

Участниците в конкурса трябва да декларират съгласието си, в случай че проектът им спечели, да отстъпят на БНР изключителното право да изработва екземпляри от статуетката или да възлага такава изработка на трети лица.

Документите за участие в конкурса са: кратка биографична справка за кандидата, пластичен проект на статуетката съгласно условията на конкурса и кратко писмено обяснение на авторовата идея, заложена в създаването на проекта. 

Проектите ще бъдат оценявани от жури, съставено от представители на Българското национално радио и Националната художествена академия. 

Срокът за подаване на предложенията (документите заедно с пластичния проект) е до 17:00 часа на 29 август 2022 г., в деловодството на Българското национално радио.

В 3-дневен срок след изтичане на срока за подаване на предложенията журито ще разгледа и оцени постъпилите проекти. За резултата от своята работа журито ще състави протокол, въз основа на който ще се приеме решение за определяне на печелившия кандидат.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 1 септември на сайта на Българското национално радио www.bnr.bg и на сайта на Националната художествена академия www.nha.bg . В 14-дневен срок след приключване на конкурса ще бъдат върнати проектите на участниците, които не са спечелили. 

Критериите, по които журито ще оценява, са художествени достойнства и атрактивност на предложения проект, както и близост до идеята на наградите за нова българска поп и рок музика „Пролет“.

Повече за Конкурса „Пролет“ на Българското национално радио може да научите ТУК.

 

Снимка: Фронтменът на група Jeremy? Ерсин Мустафов с голямата награда на Конкурса „Пролет“ 2019. Фото: Ани Петрова, БНР

 

Автор:
БНР
Публикация:
19.08.2022 г. 17:23
Посетено:
1459
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/35255-bnr-obyavyava-konkurs-za-statuetka-na-nagradite-v-konkursa-za-nova-balgarska-pop-i-rok-muzika-prolet