Конкурси

MOST търси ТЕБ! Конкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство

Краен срок за подаване на конкурсните проекти: до 1 септември 2022 г.

MOST търси ТЕБ! Конкурс в подкрепа на българското съвременно изкуство

 

◊ ПОКАНА

Изданието на конкурса МОСТ - конкурс за българско съвременно изкуство ще се проведе за 5-та поредна година. Инициативата е на Галерия  „Vivacom Art Hall Оборище 5“, с подкрепата на „Инвестбанк“ АД.

MOST: Проектът

Конкурсът насърчава новаторството в изкуството и дава възможност за изява на български артисти от страната и чужбина, като им предоставя нови възможности за творчески изяви и професионална реализация на локално и международно ниво. Именно това е, което отличава MOST от всички други конкурси за изкуство досега в България.

Традиционно всяка година от провеждането на конкурса над 200 млади български художници изпращат творбите си за участие, затова идеята е MOST да се превърне в ежегодно събитие с традиции, институционална подкрепа и международно признати ментори. Сред лауреатите на конкурсите до момента са вече утвърдени и разпознаваеми художници: Хейди Ефрат, Давид Йоан, Татяна Харизанова, Мика Сав, Трендафила Трендафилова и много др.

Проектът MOST получава широка институционална подкрепа и оценката на международно признати ментори като Диана Пикасо, Геза фон Хабсбург, художникът Питър Блейк и др..

Условия за участие в MOST:

  1. Артист, работещ във всички сфери на съвременното изкуство, пребиваващ на територията на страната или в чужбина
  2. Завършено образование по изкуства или понастоящем, възпитаник на училище по изящни изкуства е предимство
  3. Да няма договорености с други частни галерии към настоящия момент
  4. Възраст: между 20 и 45 г.

Ето и как да участваш:

  1. Изпрати кратко представяне и портфолио с оригинални творби (15-20 бр. снимки: описани, със заглавие, размер и година на създаване), създадени през последните 3 год. в дигитален формат на следния е-мейл: gallery@vivacomoborishte5.com
  2. Попълни формуляр за кандидатстване от ТУК

*Допълнителна информация: https://vivacomoborishte5.com/most/ и на 0876 555 515

•  Крайният срок за подаване на конкурсните проекти: до 1 септември 2022 г.

Награда:

  1. Провеждане на съвместна изложба на четирима финалисти в Салонната зала на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, като всеки артист ще представи по 5 бр. свои произведения. На оценените автори ще бъде предложен и професионален арт маркетинг, който да работи за правилното им позициониране на българския и на световния арт пазар. Ще бъдат активно промотирани от галерията в рамките на събитието и ще им бъдат организирани срещи с колекционери и дискусии с арт любители.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
08.07.2022 г. 14:56
Етикети:
българско съвременно изкуствоконкурсMOST
Галерия „Vivacom Art Hall Оборище 5“
Посетено:
2140
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/35047-most-tarsi-teb-konkurs-v-podkrepa-na-balgarskoto-savremenno-izkustvo