Конкурси

eMAG организира конкурс за светлинна творба, която ще преобрази фасадата на НДК

Произведенията на победителите ще са част от статичен 3D мапинг в рамките на фестивала на светлините LUNAR

eMAG организира конкурс за светлинна творба, която ще преобрази фасадата на НДК

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Платформата за онлайн търговия eMAG се включва в първото издание на фестивала за светлинно изкуство LUNAR и дава шанс на трима артисти да покажат своите произведения на фасадата на една от емблематичните столични сгради – Националния дворец на културата. Арт събитието ще се проведе между 6 и 9 май 2022 г., преобразявайки София в огромна галерия под открито небе чрез 3D мапинг и светлинни инсталации за над 10 от най-известните сгради и площади в града.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса, но и на изкуството и градската среда, eMAG организира конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire.

До 25 април 2022 г. включително всички желаещи могат да подават своите предложения за светлинното преобразяване на НДК, като ще бъдат отличени три творби, съчетаващи креативност и емоции, разказващи истории и демонстриращи умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са:

  • eMotions – авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности;
  • eXplore – авторски прочит на тема търсенето (както буквално, така и преносно) и това, че да намериш „своето” нещо никога не е било по-лесно, вземайки предвид разнообразие, избор, функционалности;
  • eFuture – авторски прочит на тема технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модерност, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire – https://www.emag.bg/lps/lunar. Всеки автор може да участва в повече от една категория, като освен възможността да покажат своето творчество на една от емблематичните сгради в София в рамките на атрактивния фестивал, eMAG осигурява и специални награди за тримата победители – комплекти Apple iPad Air 4 (2020), 10.9", 64GB, Wi-Fi и Apple Pencil. Победителите ще бъдат обявени на 29 април 2022 г. на страницата на конкурса.

„eMAG е високотехнологична компания, залагаща на постоянни иновации, които правят достъпни новите възможности на дигиталното бъдеще. С конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire искаме да споделим нашата визия и ценности с публиката, да подкрепим младите български творци и да подарим на жителите и гостите на София едно вдъхновяващо изживяване”, казва Мирослава Станева, Бранд мениджър на eMAG България.

* * *

За eMAG:

Основана през 2001 г. в Румъния, eMAG е водеща платформа за онлайн търговия на дребно с дъщерни дружества в България и Унгария. В продължение на над 20 години компанията постоянно инвестира в услуги, базирани на технологии, които помагат на клиентите да спестят време и пари.

На платформата на eMAG в България се предлагат повече от 1 250 000 артикула от различни категории, включително смартфони, джаджи, телевизори, лаптопи, домакински уреди, продукти за бебета и играчки, стоки за дома и градината, за красота и лична грижа, за автомобила, мода и спорт; над 250 000 от продуктите на платформата се предлагат от eMAG и над 1 000 000 от над 4800 Marketplace търговци. eMAG.bg е шопинг дестинация, предлагаща удобно пазаруване чрез възможност за доставка до над 3000 точки за получаване (куриерски офиси и клоновете на Български пощи),  с множество опции за плащане (онлайн, потребителски кредит, наложен платеж) и удобно мобилно приложение. www.emag.bg

 

Автор:
Илина Попова
Публикация:
07.04.2022 г. 11:39
Посетено:
1137
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/34472-emag-organizira-konkurs-za-svetlinna-tvorba-koyato-shte-preobrazi-fasadata-na-ndk