Конкурси

Удължава се срокът за участие в конкурса за християнски роман

Крайният срок за изпращане на ръкописи е 31 март 2022 г.

Удължава се срокът за участие в конкурса за християнски роман

 

◊ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ХРИСТИЯНСКИ РОМАН 2022

Изтече първоначално обявеният срок на Националния конкурс за християнски роман, организиран от Фондация „Покров Богородичен“ и портала Православие БГ. След преглед на получените ръкописи и консултация с журито, организаторите решиха да удължат срока на конкурса, което ще даде възможност за съставяне на по-пъстра палитра от  художествени проекти и обоснован избор.

Напомняме, че целта на конкурса е да насърчи качествената християнска художествена литература, като отличи най-добрия роман, който пълностойно илюстрира християнската вяра и мироглед.

Пресъздаването в дълбочина на християнския дух на полето на белетристиката е нелека задача. Изграждането на ясна структура на текста, разгръщането на хомогенно повествование, добрият художествен стил, издържаната сюжетна линия с убедителни образи и основната богословска култура обуславят дълбочината и въздействието на християнските послания. Християнският дух е част от самата тъкан на живота, изобразяването му в пълнота чрез силата на словото е изпитание, съкровен опит и подвизаване в пространство без предели. Божията любов, съзнанието за добро и зло, отчаянието и надеждата за спасение, смирението и покаянието, разгадаването на душата и връзката ѝ с Бога – повече от две хиляди години тези завети са закодирани в колективната човешка мисъл. Пожелаваме на авторите да се изправят смело и талантливо пред това благодатно предизвикателство. Ще очакваме вашите работи.

Крайният срок за участие в Националния конкурс за християнски роман се удължава до 31 март 2022 г. До тази дата включително можете да изпращате своите ръкописи на адрес: pravoslavie.bg@gmail.com със заглавие на съобщението: християнски роман.

В конкурса могат да участват както утвърдени писатели, така и автори без предходен опит.

Припомняме, че изпратените ръкописи не трябва да са публикувани под каквато и да е форма. Издадени текстове няма да бъдат приемани за участие в конкурса.

Повече подробности за условията на конкурса можете да прочетете ТУК.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.02.2022 г. 16:03
Посетено:
1998
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/34074-udalzhava-se-srokat-za-uchastie-v-konkursa-za-hristiyanski-roman