Конкурси

Международен конкурс за изобразително изкуство "Тъпан бие, хоро се вие"

Темата на творческото състезание през 2022 г. е „Музикалните инструменти“

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Община Монтана обявява Международния конкурс за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие”. Според променения му регламент, конкурсът има конкретна тема и се провежда на два етапа.

Участници в конкурса могат да бъдат деца на възраст от 7 до 15 г., които при класирането ще бъдат разделени на 2 възрастови групи:
- І възрастова група – от 7 до 11 г.;
- ІІ възрастова група - от 12 до 15 г.

Темата на творческото състезание през 2022 г. е „Музикалните инструменти“. Тъй като конкурсът е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”, организаторите ще се радват младите художници да посветят творбите си именно на духовата музика.

Конкурсът, чийто наслов се превежда на чужди езици „Музиката и танците на моя народ“, ще се проведе на два етапа. До 30 март 2022 г. участниците трябва да изпратят качествени дигитални снимки на своите творби на имейл: art.contest.montana@gmail.com. Те ще бъдат публикувани на страницата на конкурса в социалната мрежа Facebook. Професионално жури ще оцени детските творби, изпратени за онлайн етапа на конкурса, и ще класира 200-те най-добри. Номинираните ще се състезават на заключителния етап. До 30 април 2022 г. те трябва да изпратят оригиналите на творбите си до адреса на Община Монтана (ул. „Извора” 1, 3400 Монтана). Сред тях ще бъдат определени победителите в двете възрастовите групи (от 7 до 11 г. и от 12 до 15 г.).

Наградите на класираните на челните места участници в конкурса за изобразително изкуство “Тъпан бие, хоро се вие” ще се връчат в тържествена обстановка при откриването на празниците на духовите оркестри “Дико Илиев” в средата на юли.

Победителите ще получат статуетката на празниците, грамота и предметна награда, а подгласниците им - грамота и предметна награда. Отличените с поощрителни награди ще получат диплом за отлично представяне, а творбите им също ще бъдат включени в изложбата от конкурса. След нея те ще се зачислят към фонда на раздел “Детско изкуство” на Художествена галерия “Кирил Петров” – Монтана. Ще бъдат присъдени и десет колективни награди на институции (училища, школи, клубове) - диплом за комплексно представяне.

 

Автор:
Нели Василева, Община Монтана
Публикация:
17.01.2022 г. 16:08
Етикети:
изобразително изкуствоОбщина Монтана
"Тъпан бие хоро се вие"
„Музикалните инструменти“
Международен детски конкурс
Посетено:
1474
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/34000-mezhdunaroden-konkurs-za-izobrazitelno-izkustvo-tapan-bie-horo-se-vie