Конкурси

VIII Национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”

Срокът за изпращане на творбите е 20 януари 2022 г.

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Националният поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” ще се проведе за осми път в Асеновград, като част от събитията, съпътстващи традиционния конкурс „Най-добро домашно вино”. Откакто Асеновград се помни, все вино е правил, и то хубаво. А хубавото вино се прави с много любов и вдъхновение.

„Наздравица за любовта” е продължител на богатите литературни традиции на творците от Асеновград. Финансира се и се организира от общината. За втори път конкурсът ще е изцяло онлайн. Имената на победителите ще бъдат обявени на сайта на община Асеновград. Наградите ще бъдат изпратени по банков път и/или чрез фирми за куриерски услуги за сметка на получателя.

Регламент: Тема на конкурса е опияняващата като лудо вино любов. Конкурсът е анонимен. В него могат да участват автори, навършили 18 г., от цялата страна. Победителите, класирали се в първите три места в конкурса „ Наздравица на любовта“ в предишни години нямат право да участват. Всеки автор може да представи до три непубликувани стихотворения. Не се допускат за участие преводи или адаптации. Материали се изпращат само по електронен път.

Писмата трябва да съдържат три отделни прикачени файла:
1. Файл с конкурсните творби – неподписан, необозначен, във Word или PDF формат.
2. Файл, съдържащ името на автора, пощенски код, град, адрес, e-mail, телефонен номер и заглавие на творбите, с които участва.
3. Файл с попълнена и сканирана декларация за авторство (по образец), която може да се свали от ТУК.

Авторите от Асеновград следва да упоменат в e-mail-а, че са жители на общината. Творбите трябва да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания към момента на обявяване на конкурса и, с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие. Срокът за изпращане на творбите е 20.01.2022 г. Произведенията могат да се изпращат на e-mail: e.savkova@asenovgrad.bg.

С изпращане на творбите за участие в конкурса участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и че ги приемат. Изпращайки творбата си за участие в конкурса, авторите се съгласяват личните им данни да бъдат ползвани за организацията на конкурса, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016 г., относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Официалното обявяване на наградените творби ще се състои през януари 2022 г., като имената на победителите ще бъдат публикувани на сайта на община Асеновград. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Награден фонд:
. Първа награда – 400 лева.
. Втора награда – 300 лева.
. Трета награда – 200 лева.
. Две поощрителни награди по 50 лева - за млади автори до 29 г.
. Награда за най-успешно представил се поет от Асеновград – 200 лева.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
13.12.2021 г. 11:43
Етикети:
конкурспоезияАсеновградонлайнлюбовна лирика
„Наздравица за любовта”
VIII Национален поетичен конкурс
Посетено:
2672
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/33880-viii-natsionalen-poetichen-konkurs-za-lyubovna-lirika-nazdravitsa-za-lyubovta