Конкурси

Литературен конкурс за кратък разказ и/или стихотворение под наслов „Обратната страна на залеза“

Краен срок за участие: 30 октомври 2021 г.

Литературен конкурс за кратък разказ и/или стихотворение под наслов „Обратната страна на залеза“
 
 
◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
 
Асоциация на младите български писатели, съвместно с издателство Лексикон и издателство Смисъл, обявява литературен конкурс за кратък разказ и/или стихотворение под наслов „Обратната страна на залеза“ със срок от 1.09. до 30.10.2021 г.
 
Ще очакваме Вашите стихотворения и/или кратки разкази до 3 страници във формат word, оформени във файл с разширение doc или docx на познатия ви адрес - association.ybw@gmail.com. В рамките на 3 дни след изпращането на текста ще получите потвърждение за неговото получаване.
 
Ако желаете да участвате и в двете категории, можете да изпратите едно стихотворение и един разказ. Текстовете ще бъдат оценявани в две възрастови категории - участници до 25 години и участници над 25 години. Моля да отбележите Вашата възраст в имейла, за да попаднете в точната категория.
 
Всички текстове ще бъдат публикувани анонимно в групата на Асоциация на младите български писатели с цел да имаме интересни, ползотворни и приятни дискусии. Моля да не разкривате по никакъв начин анонимността на текстовете (като например публикувате въпросния текст във Ваш личен профил в мрежата), тъй като в такъв вид те ще бъдат предоставени и на журито. В случай че анонимността бъде разкрита, ще се наложи текстът Ви да бъде дисквалифициран.
 
Творбите Ви ще бъдат оценявани от жури в състав Ана Цанкова, Боряна Дукова и представител на издателство „Лексикон“. Координатор - Цветелина Александрова.
 
Предизвикваме ви да ни изненадате, очаровате и спечелите с оригинални и стилни творби.
 
Най-добрите текстове, отличени от журито, ще бъдат прочетени и коментирани на сбирка на Асоциация на младите български писатели най-късно в края на месец ноември. Разбира се, ще има и награди, предоставени с любезното съдействие на издателство „Лексикон и издателство „Смисъл“.
 
С надежда да сме ви провокирали, очакваме с нетърпение вашите включвания!

* * *

https://www.facebook.com/groups/

 

Автор:
Цветелина Александрова
Публикация:
26.09.2021 г. 11:10
Посетено:
2915
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/33414-literaturen-konkurs-za-kratak-razkaz-i-ili-stihotvorenie-pod-naslov-obratnata-strana-na-zaleza