Конкурси

В четвъртото издание на конкурса „Сайт на годината“ ще има и младежко жури

Всеки собственик или създател на уебсайтове може да се включи в надпреварата до 30 септември

В четвъртото издание на конкурса „Сайт на годината“ ще има и младежко жури

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Започна четвъртото издание на престижния конкурс за уеб проекти „Сайт на годината“. Надпреварата тази година ще включва обновени категории и критерии за оценяване, съобщиха организаторите от Фондация за активно развитие на уеб. В четвъртото издание на конкурса има няколко промени, сред които е и включването на Джуниър жури. То ще оценява сайтовете за основни функционалности по зададени от Основното жури критерии. Младежкото жури ще се състои от 15 души.

Конкурсът е насочен към собствениците и създателите на сайтове у нас. Той има за цел да покаже високото ниво на уеб бранша в България. Целта е да се отличат най-стойностните проекти в различни области, както и да се промотира работата на талантливи български дизайнери и програмисти.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито присъжда и ежегодна специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

„Предишните издания на традиционния вече конкурс „Сайт на годината“ показаха, че българският уеб бранш се развива на високо ниво, а екосистемата от разработчици и дизайнери става все по-голяма. Конкурсът насърчава стотици компании и личности да работят още по-усилено, както и да имат смелостта да се изявят“, коментира Жюстин Томс, създател на надпреварата. „След тежката 2020 година, значението на интернет сегмента стана още по-голямо. Повече от всякога имаме нужда от надеждни уебсайтове в помощ на хората и бизнеса“, посочи още тя.

Категориите в надпреварата през 2021 г. са 11: Корпоративен сайт, Сайт на стартъп или малка фирма, Електронен магазин, Институционален сайт, Медиен сайт, Продуктов сайт, Сайт за онлайн услуги, Сайт на събитие, Сайт на кауза / НПО, Личен сайт, както и мобилно приложение. Засега през тази година най-голям интерес има към категория Електронен магазин, което показва нарастващото значение на този тип уеб проекти през последните месеци.

Всеки собственик на сайт може да регистрира проекта си на адрес bgweb.bg/s/registration/ до 30 септември, а церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 4 ноември.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
27.07.2021 г. 14:51
Етикети:
Фондация за активно развитие на уебмладежко журиуебсайтконкурс
онлайн бизнес
уеб конкурс
„Сайт на годината“
Посетено:
1441
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/33163-v-chetvartoto-izdanie-na-konkursa-sayt-na-godinata-shte-ima-i-mladezhko-zhuri