Конкурси

Конкурс за детска рисунка "Танцът на цветята"

Покана за участие

Конкурс за детска рисунка "Танцът на цветята"

 

◊ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "ТАНЦЪТ НА ЦВЕТЯТА"

Зимата вече отмина и пролетта дойде - носеща много настроение, мечти и желание да творим. Нека споделим това настроение с пролетен бал, в който главни герои са цветята.

Конкурсът има за цел да провокира  творческия потенциал на децата и да предостави възможност за изява и развитие на техния талант, насърчавайки творческите им способности и фантазия.

Организация и провеждане на конкурса.

Конкурсът се организира от Учебен център Зита, в гр. София, и е с национален характер.

Срок за представяне на творбите: до 31 май 2021 г.

Обявяване на резултатите: до 20.06.2021 г.

Конкурсът е в една категория: рисунка.

Темата „Танцът на цветята“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират и да създават пролетни пейзажи и натюрморти с цветя или свободни изображения и композиции в пролетна хармония.

Възрастови категории:

Първа възрастова група – от 7 до 10 години;

Втора възрастова група – от 11 до 14 години;

Трета възрастова група – от 15 до 18 години;

Техники: - Рисунките да са изпълнени с техника по избор – акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, туш и др.

Формат на рисунките: 35/50 см.

Условие за участие:  Всеки автор може да участва само с една творба. Всяка творба на гърба да съдържа следната информация: име на произведението; трите имена и възраст на участника; читалище, училище, извънучилищно звено – ЦПЛР, школа, клуб и др., клас и населено място; адрес, телефон и e-mail за връзка;  име на ръководителя (ако има такъв).

Оценяване: Творбите се оценяват от компетентно жури по следните критерии: композиция, оригиналност, техническо изпълнение.

Адрес за изпращане на творбите: с Български пощи или с куриер на адрес: гр. София, бул. "Проф. Д-р Петър Дертлиев" № 42, БЦ „Грийн център“, оф. 55; Тел. за контакт: 0898/27 12 34; 02/9276379;

Организаторите си запазват правото да фотографират, филмират, популяризират творбите на участниците с цел реклама на конкурса и създаване на архив. Конкурсните работи не подлежат на връщане. Най-добрите от тях ще бъдат включени в изложба.

 

 

Автор:
Силвия Христова
Публикация:
03.04.2021 г. 10:29
Етикети:
Посетено:
2036
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/32532-konkurs-za-detska-risunka-tantsat-na-tsvetyata