Конкурси

Конкурсът "Пролет" на БНР набира нови български поп и рок песни до 31 март

Голямата награда е участие във фестивала „Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия

Конкурсът "Пролет" на БНР набира нови български поп и рок песни до 31 март

Hayes & Y. Сн.: Ани Петрова, БНР

 

◊ ПОКАНА

До 31 март е срокът за участие в конкурса „Пролет 2021" на Българското национално радио за нова българска поп и рок песен. Надпреварата е възможност за млади и утвърдени български изпълнители да стигнат до слушателите в цялата страна и чужбина.       

„Пролет" е най-утвърденият конкурс за поп и рок песен в България.  Сред всички подадени песни селекционна комисия избира 12 финалисти, които ще бъдат многократно излъчвани по всички програми на Българското национално радио. Те ще се състезават за паричните първа и втора награда, наградата на публиката, наградата за дебют и Голямата награда – участие във фестивала „Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия. През 2019 година Голямата награда спечелиха Jeremy? с „Day After Day", а през 2020 г. – Hayes & Y с „Call the Police". 

Песните за участие в конкурса „Пролет 2021" не трябва да са излъчвани в радио и телевизионни програми, да не са издавани на аудио и видео носители, да не са изпълнявани на концерти или други събития и да не са публикувани в интернет.

Записите на песните и формулярите за участие трябва да се изпращат до 15.00 ч. на 31 март 2021 г. на prolet@bnr.bg 

 

Автор:
БНР
Публикация:
24.03.2021 г. 12:36
Етикети:
конкурсБългарско национално радиоБНР
нова българска поп и рок песен
„Пролет 2021"
Посетено:
1076
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/32488-konkursat-prolet-na-bnr-nabira-novi-balgarski-pop-i-rok-pesni-do-31-mart