Конкурси

Годишен конкурс за наградата за превод "Кръстан Дянков" на Фондация "Елизабет Костова"

За книги издадени между 29 октомври 2019 г. и 31 декември 2020 г.

Годишен конкурс за наградата за превод "Кръстан Дянков" на Фондация "Елизабет Костова"

 

◊ НАГРАДА ЗА ПРЕВОД "КРЪСТАН ДЯНКОВ" 2021

Наградата "Кръстан Дянков" на Фондация "Елизабет Костова" се връчва за превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Оригиналът трябва да е издаден след 1980 г., а преводът на български език между 29 октомври 2019 г. и  31 декември 2020 г. Наградата "Кръстан Дянков" е в размер на 3 000 лева. 

Процедура за номиниране:

В процеса на номиниране могат да участват издатели, литературни критици, редактори, преводачи, студенти по превод и институции, специализирани в практикуването или оценяването на художествен превод (например: преводачески и писателски съюзи, университетски катедри и др.). Всеки номиниращ има право на не повече от 3 номинации. Предложенията ще бъдат разгледани от независимо жури от специалисти в областта на превода и художествената литература. Номиниран преводач може да бъде всеки, чийто превод отговаря на изискванията на наградата, независимо от гражданството на кандидата. Един и същи преводач може да бъде номиниран за повече от един превод. Българското издателство на съответния номиниран превод дарява по 3 броя от изданието на български език (на хартиен носител) и осигурява за времето на провеждане на конкурса 1 брой от оригиналното заглавие на английски език (на хартиен или електронен носител).
 
За да се включите, моля, попълнете и изпратете Формуляр за номиниране.
 
За носителите на наградата до момента може да прочете ТУК.

Краен срок за номиниране:
 
Номинации се приемат до 17:00 ч. на 15 март 2021 г., понеделник, на имейл: intern@ekf.bg.
Тема на съобщението: Награда за превод "Кръстан Дянков" .
 
*
Наградата се осъществява с подкрепата на Нели и Робърт Гипсън.
 
Автор: Фондация "Елизабет Костова"
10.02.2021 г. 14:41
Посетено: 762
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/32305-godishen-konkurs-za-nagradata-za-prevod-krastan-dyankov-na-fondatsiya-elizabet-kostova