Конкурси

Ученически литературен конкурс - гр. Провадия

Искри от миналото на родния край

◊ СЪБИТИЕТО

Литературният клуб към читалище "Алеко Констанстинов", град Провадия, обяви началото на второто издание на ученическия литературен конкурс за исторически разказ и есе, който ще се провежда всяка нечетна година.

• Конкурсът е щедро спонсориран и учреден по идея на българския писател Цончо Родев, автор на популярните исторически романи "Наричаха ме Желязната ръка", "Двама срещу ада", "Човекът без сянка", "Изпитанието" и др. Талантливият белетрист, роден в малкия град, желае да даде своя дял за поощряването на младите таланти от Провадия (чийто почетен гражданин е той).

Темата на тазгодишното издание е "Искри от миналото на родния край".

 
◊ РЕГЛАМЕНТ

• В конкурса могат да участват ученици от VІІ до ХІІ клас, живели и и учили в Провадия, независимо в кое училище са през настоящата учебна година. Младите автори имат право на избор с кой период от историята на Провадия и околността да свържат творческото си вдъхновение.

• Текстовете се представят в Детския отдел на Градската библиотека до 15 април 2007 година.

• Конкурсът е анонимен (име, възраст, адрес на участника, клас и училище се записват отделно и се запечатват в малък плик).

Телефони за справка: (0518) 22 80; 28 77; 55 74; 69 02.

Резултатите ще бъдат обявени до края на месец септември 2007 г.

 
◊ НАГРАДИТЕ

И тази година наградите ще бъдат достойни за
вдъхновението и таланта на участниците:

. І награда   - 250 лева
. ІІ награда  - 150 лева
. ІІІ награда - 100 лева
 
Носителка на голямата награда в първото издание стана Кристина Радославова от Гимназията в Провадия, а нейни подгласници - Георги Николаев от І ЕГ - гр. Варна, и Борислав Парушев от Професионална гимназия "Земя" - гр. Провадия.
Автор:
Марта Радева
Публикация:
17.12.2006 г. 00:15
Посетено:
967
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/3228-uchenicheski-literaturen-konkurs-gr-provadiya