Конкурси

Фотографски конкурс “Любими места на картата на България“

„Улови красотата на България през твоя обектив“ е мотото на първия по рода си конкурс у нас, обединяващ ГИС технологиите и фотографията

Фотографски конкурс “Любими места на картата на България“

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

По повод 25-годишнината от създаването на ЕСРИ България и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), компанията обяви началото на Национален конкурс за фотография под надслов „Любими места на картата на България”.

Конкурсът се организира в партньорство с Фотопавилион и има за цел да предостави възможност на всеки да покаже и популяризира любимите си места в България, като сподели своите красиви открития, включително природни, културни, археологически, исторически и други, чрез заснети от него фотографии.

Всеки желаещ може да се включи в конкурса с неограничен брой снимки, с размер по-малък от 10 МB всяка, като ги изпрати чрез уеб ГИС форма https://survey123.arcgis.com/share/. Кадрите трябва да са придружени с кратко завладяващо заглавие, както и информация за тяхното местоположение. Повече информация за конкурса и условията за участие, може да намерите тук.

Краен срок за изпращане на фотографиите: 04.12.2020 г.

На финала от всички отговарящи на условията за участие фотографии ще бъде създадена интерактивна ГИС карта с най-любимите и впечатляващи кътчета на България. Карта, която ще позволи на всеки желаещ само с няколко клика да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на участниците в конкурса.

Три от всички фотографии ще бъдат избрани от специално жури на първо, второ и трето място, а техните автори ще спечелят ваучери за фотографски курс от Фотопавилион. Големият победител печели и ваучер на стойност 300 лв. за покупка на фото или видео техника, аксесоари или консумативи по избор от магазините на Фотопавилион. Победителите ще бъдат обявени в началото на месец декември на уебсайта и Facebook страницата на ЕСРИ България.

Фотоконкурсът е продължение на мисията на ЕСРИ България да развива и популяризира използването на геопространствени технологии в различни сфери у нас. Той се организира по повод отбелязването на Световния ден на Географските информационни системи на 18 ноември, чийто официален организатор за страната е ЕСРИ България, и който вече повече от 20 години е основна трибуна за споделяне и обмяна на опит, за представяне на новостите в сферата на геопространствените технологии.

* * *

За ЕСРИ България

ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България  e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на 25 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

 

За ESRI

Esri Inc. e световен пионер и лидер с 50-годишен опит в разработването и внедряването на географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969 г., днес Esri Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на Esri. Esri GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Повече информация на: http://www.esri.com/.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
13.11.2020 г. 13:22
Етикети:
фотографияНационален конкурс
„Любими места на картата на България”
Географски информационни системи
ЕСРИ България
Фотопавилион
Посетено:
1310
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31976-fotografski-konkurs-lyubimi-mesta-na-kartata-na-balgariya