Конкурси

Конкурс "Вие пишете, ние четем" 2020 - Рисунки в жълто

Краен срок за изпращане на творбите: 15 октомври 2020 г.

Конкурс "Вие пишете, ние четем" 2020 - Рисунки в жълто

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Вие пишете, ние четем е предизвикателството, с което посрещаме  топлите дни.  

Време е за второто издание на нашия конкурс за ваш авторски текст.

Този път очакваме ВАШИТЕ разкази на тема Рисунки в жълто

Конкурсът е анонимен и се провежда за втора година. Няма възрастови ограничения. Авторите участват с един разказ с максимална дължина 10 машинописни страници, във формат word. 

Задължително условие е изпратените текстове да не са издавани досега. За неиздадено произведение се приема това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори. 

Творбите за конкурса "Вие пишете, ние четем" се изпращат в електронен вид, в два файла – един файл само с текста (неподписан) и един файл – с текста, с име, фамилия, адрес и телефон за обратна връзка, на адрес: office@biblioteka-bulgaria.bg

• Срок за изпращане: 15.07. - 15.10.2020 г.

 

◊ ЖУРИ

Владимир Зарев - председател. Филолог, главен редактор в белетристичния отдел на списание „Съвременник“, член на Съюза на българските писатели. Автор е на 19 романа, преведени на много европейски езици, а „Разруха“ е бестселър в Германия и САЩ. По романа „Битието“ е реализирана телевизионна екранизация - сериала „Дървото на живота“. През 2017 г. е удостоен с Държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ за изключителния си принос за развитието на националната културна идентичност и духовни ценности. През 2019 г. получава орден „Стара планина“ първа степен за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

Весела Люцканова. Завършва Висшия инженерно-строителен институт. Работи като проектант, асистент, заместник-директор на Литературния фонд към Съюза на българските писатели, редактор във вестник „Строител” и издателство „Народна младеж”. Собственик е на издателство „Весела Люцканова”. Автор е на над 40 книги, от които 15 романа. Преводи на нейни творби са издадени на много езици. Удостоена е с редица награди, сред които „Голямото читателско жури”, 25 първи награди за разкази, публикувани в пресата, награда за съвременен роман на издателство „Христо Г. Данов” за романа „Щъркели на леда”, награда „Еврокон” за цялостно научно-техническо творчество, Американска международна награда за престиж и качество „Златна звезда”.

Ива Спиридонова. Филолог, преподава български и английски езици на деца, пише поезия и критика, редактор и рецензент на книги. През 2018 г. първата ѝ стихосбирката „Думите ми” е номинирана за Националната литературна награда за поезия „Усин Керим”, Чепеларе. През 2020 г., със стихотворението си „Довиждане до другия живот“, печели специална награда в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”. Автор е на две стихосбирки. Понастоящем е творчески директор в издателство „Библиотека България”.

 

◊ НАГРАДА

Наградата ще отиде при най-добрите 20 разказа - те ще бъдат издадени в тематичния сборник "Рисунки в жълто" през 2021 г.

На 25 януари 2021 г. ще бъдат официално обявени имената на участниците, чиито авторски текстове ще бъдат включени в сборника.

 

Желаем ви вдъхновение!

Издателство "Библиотека България"

Автор:
Симеон Аспарухов
Публикация:
26.08.2020 г. 12:55
Посетено:
2178
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31583-konkurs-vie-pishete-nie-chetem-2020-risunki-v-zhalto