Конкурси

За втора поредна година CineLibri стартира Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro

Александър Станишев, Яна Титова и Ваня Николова търсят добри сценарии, на които да помогнат да оживеят на голям екран

За втора поредна година CineLibri стартира Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

След изключително успешното първо издание на Huawei Smartphone Film Festival 2019, организаторите от любимия на четящата публика кинофестивал CineLibri, съвместно с HUAWEI и медийната подкрепа на АртАкция, обявяват старт на набирането на кандидатури за тазгодишното, второ поредно издание на конкурса.

Петима финалисти ще имат шанс да превърнат идеята си в истинско кино с помощта на Huawei P40 Pro, като техни лични ментори в целия процес ще бъдат доказани професионалисти в сценария, режисурата и кинематографията в лицето на Ваня Николова, Яна Титова и Александър Станишев. А всички фенове на киното ще могат да се включат в онлайн уъркшопи, в които тримата ментори, участващи и в журито на фестивала, разкриват част от своя опит и как всеки може да се впусне в голямото приключение на кинопродукцията.

Всички участници, които имат интерес в областта на киното и искат да станат част от Huawei Smartphone Film Festival 2020, могат да го направят, като изпратят трийтмънт за късометражен филм на адрес huaweifilmfest@cinelibri.com до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично) до 17 август, понеделник, включително.

Сред тях журито ще избере и обяви на 20 август 5 участници, които ще се впуснат в приключението да създават кино с помощта на Huawei P40 Pro.

Всички подробности и новини за тазгодишния фестивал могат да бъдат открити в специалната секция Huawei Film Fest на уеб сайта atrakcia.bg. Ще научите повече за критериите на оценяване, ще получите съвети за писане на трийтмънт, ще прочетете интервюта с миналогодишните победители и още интересни материали, които тепърва ще бъдат публикувани. Актуални новини за инициативата ще бъдат публикувани и във Facebook събитието Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометажни филми, заснети с Huawei P40 Pro.

В atrakcia.bg ще бъдат обявени и петимата финалисти, които ще получат Huawei P40 Pro, за да реализират филмите си под менторството и наставленията на екипа и журито. Филмите трябва да са с дължина от 4 до 10 минути и следва да бъдат изпратени до 15 септември на huaweifilmfest@cinelibri.com.

Финалистите и победителите ще бъдат избрани от жури в следния състав:

Александър Станишев. Той е един от най-известните български оператори. Снимал е над 250 реклами, американският филм Touched With Fire с Кейти Холмс, продуциран от Спайк Лий. Познаваме работата му и от филмите "Вяра, любов и уиски", "Маймуна", сериалите "Стъклен дом", "Под прикритие", "Дървото на живота", "Връзки”, "Столичани в повече", "Денят на бащата". Документалният филм "Тайният живот на Вера" е селектиран в Camerimage 2019, Sundance 2019 и Berlinale 2019. Александър Станишев е носител на награда за операторство от фестивала в Сламданс 2012 в САЩ, има няколко фотографски изложби и е бил част от Vienna PhotoBook Festival.

Яна Титова. Яна Титова е актриса и режисьор, чието име се нарежда сред това на най-добрите млади актриси и режисьори. Играла е на сцената на Народен театър "Иван Вазов" и Младежки театър "Николай Бинев", снимала се е във филмите "Кецове", "Стъпки в пясъка, "Лов на дребни хищници" и др. Носителка е на награда "Аскеер", на награда за най-добра женска роля на Българската филмова академия, на Златна роза за поддържаща роля. Завършва престижния “Талант кампус” - част от паралелните програми на “Берлинале”. Яна е автор е на документалния филм "88MHz", с който печели награда на публиката на фестивала Master of Art. Пълнометражният дебют на Яна "Доза щастие" се превърна в един от най-успешните български съвременни филми, а почитателите на "Откраднат живот" могат да се насладят на работата й не само като режисьор, но и пред камера.

Ваня Николова. Тя е сред най-известните сценаристи у нас и драматургичен консултант на множество сценарии. Сценарист е на телевизионното предаване "Сблъсък“, главен редактор на италианското списание MAX, главен сценарист на сериала "Под прикритие", "Връзки", "Четвърта власт". Носител е на няколко награди за най-добър български сериал и е сценарен консултант на филма "Котка срещу стената", част от програмата на фестивала в Локарно. 

 

Това звездно жури се допълва от Жаклин Вагенщайн, управител и куратор на кинофестивала Cinelibri, и Лонгруи Циу, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Мечтата на всеки, който се занимава с кино, е да види филма си на голям екран. Това ще се случи на специална церемония в Парка на Военната Академия в София на 24 септември от 19:00 часа.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на петте филма на финалистите и едновременно с тях да научат кои са големите победители в Huawei Smartphone Film Festival 2020.

Победителят ще получи устройство Huawei P40 Pro, почетна статуетка, грамота, излъчване на филма на специалната ни церемония, комуникация в онлайн каналите на CineLibri и Huawei, както и намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Класираните на второ и трето място участници ще получат устройство Huawei P40 Pro, излъчване на филмите им в Парка на Военна академия, грамоти, комуникация в онлайн каналите ни, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

А всички финалисти, които предадат готов късометражен филм, заснет с Huawei P40 Pro, ще получат 30 % намаление върху всички книги на Колибри, излъчване на филмите им в Youtube канала на Huawei и несравнимото преживяване да видят филма си на голям екран като венец на процеса на създаването му с безценната помощ на тримата професионални ментори.

 

Автор:
АртАкция
Публикация:
03.08.2020 г. 14:51
Посетено:
1442
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31523-za-vtora-poredna-godina-cinelibri-startira-huawei-smartphone-film-festival-2020-za-kasometrazhni-filmi-zasneti-s-huawei-p40-pro