Конкурси

Театърът на НБУ с лятно предизвикателство към учениците в "Зона за таланти"

Краен срок за участие в конкурса: 3 август 2020 г.

Театърът на НБУ с лятно предизвикателство към учениците в "Зона за таланти"

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Университетският театър на Нов български университет стартира конкурс „Зона за таланти". Актьорите на НБУ предизвикват деца и родители да станат част от професионалната сцена.

В „Зона за таланти" могат да участват както деца в предучилищна възраст, така и гимназисти. Кандидат-актьорите ще могат да се включат в инициативата в две категории.

• В модула „Аз играя, ти гледаш!" децата ще трябва да пресъздадат или разкажат любима басня, приказка или стихотворение. Ще могат да представят танц или любима песен.

• Във втората категория младите таланти ще имат нужда от помощта на възрастен. Темата „Моята баба разказва най-хубавата приказка!" ще предизвика не само децата, но и техните родители, баби и дядовци, да се включат и заедно да разкажат любимата си приказка.

Видеозаписите от изпълненията, заедно с имената на детето, възрастта и телефон за обратна връзка, трябва да се изпратят на zona-talanti@nbu.bg до 03.08.2020 г. В писмото трябва да бъде отбелязано и за коя от двете категории се кандидатства. Всички кандидат-актьори ще получат на имейла си декларация за съгласие, която е необходимо да се попълни от родителите, за да е възможно участието в конкурса.

Актьорите Кирил Милушев и Илиян Атанасов ще бъдат ментори на младите актьори по време на подготовката на видеата. В разнообразни работилници с децата ще работят и други известни български артисти.

На 05.08.2020 г. видеата ще бъдат качени в YouTube канала на New Bulgarian University. Гласуването ще е чрез бутона „Like" под всяко видео и ще продължи до 05.09.2020 г. Тогава ще бъдат обявени трите най-харесвани изпълнения за всяка категория. Участниците в тях ще имат възможността да се срещнат с Кирил Милушев и Илиян Атанасов и заедно да подготвят един уникален сценичен дуел, който ще се състои на 10.10.2020 г. на сцената на Университетския театър на Нов български университет.

Победителят ще бъде избран с гласуване след представленията.

• Още за условията на конкурса може да намерите на страницата на Университетски театър на НБУ във фейсбук https://www.facebook.com/University.Theater.NBU/

Проектът се осъществява благодарение на Национален фонд „Култура", програма „Социално ангажирани изкуства" и е в рамките на проекта „Театърът на твоята история – Твоят театър".

 

Автор:
НБУ
Публикация:
29.06.2020 г. 11:49
Етикети:
ученициконкурс
„Зона за таланти
Университетски театър на Нов български университет
Посетено:
1478
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31397-teatarat-na-nbu-s-lyatno-predizvikatelstvo-kam-uchenitsite-v-zona-za-talanti