Конкурси

„Проект ЕКО” обяви трите теми, по които участниците могат да предложат своите проекти

Националният конкурс има за цел да подкрепи младите предприемачи в България

„Проект ЕКО” обяви трите теми, по които участниците могат да предложат своите проекти

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Първото издание на „Проект ЕКО” – конкурсa на младите, в който те сами намират решения на наболял екологичен проблем в България – стартира с три актуални теми, по които участници между 15 и 30 години могат да предложат своите идеи.

Това ще бъдат:

  • Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19
  • Създаване на система за пренасочване на отпадъците
  • Кампания „Да запазим българските плажове чисти”

 На сайта https://projecteco.eu вече могат да бъдат открити  пълните условия, на които всеки един проект по дадена тема трябва да отговаря, а от  22 юни до 31 юли участниците ще могат да изпратят своите завършени идеи.

Те ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от създателите на конкурса и от представители на компаниите,  поели нелеката задача да реализират проекта победител.

И понеже първата стъпка към промяната зависи изцяло от нас, целта на „Проект ЕКО” е именно да даде глас на млади хора да оформят устойчиво бъдеще. Затова конкурсът ще раздаде три първи награди – по една от всяка тема – която ще включва реализирането на проекта. 

„Проект ЕКО” е подкрепен от „Грийнпийс” България, „За земята” и ОЦОСУР. Идеята за създаването му е дело на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес. Неговата фирма Нулев отпадък е насочена именно към популяризирането на комплекти за природосъобразен начин на живот.

За да говорим за „утре”, днес трябва да говорим и за „еко”. Защото природата следва свои правила, пред които сме безсилни, когато изберем да бъдем нейни врагове. А създаването на екологична култура в едно общество зависи най-вече от вярата – в собствените възможности и в младите.

Защото понякога добрите идеи имат нужда от подкрепата на опита. А промяната към зелено бъдеще е възможна с ясен план.

  

Автор: Организаторите
11.06.2020 г. 12:23
Посетено: 2763
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31305-proekt-eko-obyavi-trite-temi-po-koito-uchastnitsite-mogat-da-predlozhat-svoite-proekti