Конкурси

Литературен клуб "Lazarus" обявява конкурс за хорър разказ за младежи

Краен срок за изпращане на творбите: 1 октомври 2020 г.

Литературен клуб "Lazarus" обявява конкурс за хорър разказ за младежи

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Ние от клуб „Lazarus“ търсим бъдещите родни таланти в литературата на ужаса. Защото не е достатъчно един автор единствено да се развива постоянно като творец - той носи в себе си и дълг, и отговорност. Отговорност към писаното слово и дълг към бъдещите поколения, които ще го наследят и ще тръгнат по същия творчески път.

Затова: обявяваме конкурс за хорър разказ. Творбите трябва да са с обем до 2000 думи, а участниците да са на възраст между 13 и 19 навършени години към датата на обявяване на конкурса.

Време за провеждане на конкурса - между 24 май и 1 октомври 2020 г.

Разказите не трябва да са публикувани никъде досега, под никаква форма и да не са печелили награди в други конкурси.

Формат на файловете на изпратените разкази: .doc, .docx, .rtf; шрифт: Times New Roman, Arial, Calibri; размер на шрифта 12. Допускат се до 2 разказа от участник, като евентуално ще се спрем на един от тях.

Награди:

- книги на членове на клуб LAZARUS;

- четене на отличените произведения от конкурса на Хелоуинско литературно четене в София;

- публикуване на сборник с отличените произведения, като всеки участник ще получи безплатни бройки от въпросното издание.

Изпращайте разказите си като прикачени файлове на имейл clublazarus@mail.bg, заедно с ваша кратка биография в свободен стил.

* * *

LAZARUS е клуб на български автори, любители на фантастика, фентъзи и хорър. Той се роди в началото на 2016 година. Клубът е кръстен на българския писател и преводач (Кинг и Лъвкрафт), който за жалост вече не е сред нас - Адриан Лазаровски. В момента членовете на литературния кръг наброяват двадесет и двама души – писатели, преводачи, художници.

http://horror-bg.com/  
https://www.facebook.com/LazarusScreams/  

 

Автор:
Литературен клуб "Lazarus"
Публикация:
02.06.2020 г. 17:00
Етикети:
Посетено:
1903
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31275-literaturen-klub-lazarus-obyavyava-konkurs-za-horar-razkaz-za-mladezhi