Конкурси

Storytel Originals стартира конкурсa за оригинално аудиосъдържание Storytel Studio

Предложенията се очакват най-късно до 29 май 2020 г.

Storytel Originals стартира конкурсa за оригинално аудиосъдържание Storytel Studio

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Трудните времена раждат най-добрите истории. С това послание към всички пишещи стартира първият конкурс за пилотен епизод на аудиосериал на Storytel Original - Storytel Studio.

В състезанието ще бъдат избрани две истории, чиито автори ще получат договори с аванс от 3000 лева и менторство за създаване на пълнокръвен сериал. Готовите сериали ще бъдат записани, разпространени и популяризирани в платформата на Storytel.

Победителите в първото издание на Storytel Studio ще избере жури в състав: писателите Ваня Щерева и Богдан Русев, и издателя от българския екип на Storytel - Ана Клисарска.

"Сериалите са в основата на поп културата ни днес, а аудио форматът е следващото нещо с огромен ръст в интереса на потребителите по целия свят", споделя Ана Клисарска от Storytel. "Ситуация на самоизолация е необичайна и всички сме като пасивни актьори в странен сериал. Но карантината важи за хората, не и за историите и можем да влезем в главната роля в собствения си сериал, ако разгърнем собствените си идеи. Затова решихме да стартираме Storytel Studio точно сега, за да предложим на пишещите една нова възможност да създават истории за аудио."

Всички желаещи могат да се включат в конкурса на Storytel Studio, като изпратят пилотен епизод до 10 000 думи, в който е заложено развитието на следващите 9 епизода на сериала. Няма ограничения за темата или жанра на историите и единственото условие е те да са създадени специално за аудио и да не са издавани в други формати. Предложенията се очакват на storytelstudio@storytel.com най-късно до 29 май 2020 г. До 30 юни журито на конкурса в лицето на Ваня Щерева, Богдан Русев и Ана Клисарска ще избере двама победители. 

Двамата финалисти ще получат договори със Storytel, придружени с аванс от 3000 лева. Победителите ще имат възможност да напишат продължението на своите истории с менторството на писателя и сценарист Ваня Щерева и създателя на първия оригинален аудиосериал на български за Storytel - Богдан Русев. Създадените аудиосериали ще бъдат записани и популяризирани като част от съдържанието на глобалната платформа за аудиосъдържание Storytel. 

Ето какво споделя Богдан Русев, автор на първия български аудиосериал, създаден за Storytel P.S. Някой трябва да плати: "Писането на сериал за аудиоформат изглежда толкова по-лесно отстрани, колкото по-трудно е отвътре. Ако оставите егото си на вратата, историята ще ви се отплати с безкрайни възможности за действие и мащаби, които са практически немислими във всеки друг вид писане на български език. Но ако само си мислите, че имате да кажете нещо интересно, помислете си пак: в този формат слушателят е върховният и безмилостен господар, който може да ви накара да замълчите с едно движение на палеца."

Само за една година от старта на Storytel у нас, потребителите на приложението са изслушали 473 000 часа аудиокниги и аудиосъдържание от български и чужди автори. Услугата стартира в началото на 2019 у нас и към момента предлага на българската публика над 1000 заглавия на български и неограничен достъп до съдържанието на английски. Сред тях има романи, книги за самоусъвършенстване, детски книги и учебни произведения, както и 9 Storytel Original сериала, най-новият сред които - "Вирус", излезе на 28 март и е посветен на актуална за момента кризисна ситуация.

Пълна информация и правилата на конкурса Storytel Studio можете да намерите на storytelstudio.storytel.com.

 

За Storytel:

Storytel е водещата стрийминг компания в Северна Европа за аудио и електронни книги, която дава възможност за неограничено слушане и четене на повече от 300 000 заглавия от целия свят. Целта е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и преживяват от всеки, навсякъде и по всяко време. Storytel е както дигитална платформа, така и мащабна издателска група. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms и Norstedts Kartor и Gummerus Kustannus. Ztory – дигитална стрийминг услуга за неограничен достъп до вестници и списания, е част от Storytel от януари 2019 г. Storytel има представителства на 19 световни пазара, а седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция. 

 

Автор: Storytel
12.04.2020 г. 16:21
Посетено: 2844
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/31118-storytel-originals-startira-konkursa-za-originalno-audiosadarzhanie-storytel-studio