Конкурси

"Киномания" с конкурс за детски игрални и анимирани филми

Срокът за участие е 8 ноември 2019 г.

"Киномания" с конкурс за детски игрални и анимирани филми

 

◊ ОСКАРИ ЗА ДЕТСКИ ФИЛМИ

За втора поредна година “Киномания” ще раздаде детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. 

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал - на 23 ноември 2019 в кино “Люмиер Лидл” от 10:30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „Гледай” – основното послание на Киномания 2019.

 

◊ КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В КОНКУРСА НА "КИНОМАНИЯ"?

Деца от цялата страна на възраст от 7 до 14 години могат да участват в детския кинофестивал. Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation. 

Важни условия са сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години. Дължината на филмите трябва да бъде до 3 минути. Историите не трябва да включват диалог и аудио реплики. Важно е и да можете да докажете, че децата са създатели на филма.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.10.2019 г. 11:27
Етикети:
наградидетски филмиконкурс
мини фестивал
анимирани филми
игрални
"Киномания
Посетено:
1017
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/30324-kinomaniya-s-konkurs-za-detski-igralni-i-animirani-filmi