Конкурси

Конкурс за нов български роман "Развитие"

Очакват се ръкописи до 15 ноември

◊ СЪБИТИЕТО

На 15 ноември 2006 г. изтича крайният срок за представяне на творби за участие в конкурса за нов български роман на Фондация "Развитие". До момента 25 автори са изпратили свои ръкописи.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

- награди

Победителят ще получи награда от 5 000 лв. и статуетка на Боряна Зафирова, а произведението му ще бъде издадено от фондация "Развитие". Новият роман за 2006 г. ще стане известен до Коледа.

- жури

В журито влизат писателите Алек Попов и Георги Господинов, чийто "Естествен роман" тръгна пак от конкурс "Развитие". Председател е проф. Ивайло Знеполски.

- срок

До 15 ноември:
София, 1618
бул. "Бъкстон" № 40
за конкурс "Развитие"
тел.: 02 930 5520


◊ ДОСЕГА

След последното издание на конкурса на книжния ни пазар се появиха няколко изключителни текста.

"Майките" на Теодора Димова, който впоследствие донесе на авторката и на България Голямата награда за източноевропейска литература, присъдена от международно жури във Виена. След отличените тогава романи бяха и "Невъзможните убежища на поезията" на Едвин Сугарев и "Unplugged" от Мая Вуковска.

Бонусът на журито пък - "Образцов дом" на Ваня Щерева, се превърна в един от най-издаваните български романи за последните години.

Организаторите на конкурса твърдо отстояват позицията си, че българският роман е важна част от националната ни култура, а авторите ни имат потенциала за създаване на значими творби.
Автор:
11.11.2006 г. 22:00
Посетено: 777
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/3009-konkurs-za-nov-balgarski-roman-razvitie