Конкурси

180° Конкурс за късометражен ням филм

"180° - лаборатория за иновативно изкуство" провокира любители и професионалисти-кинаджии с темата “Форми”

180° Конкурс за късометражен ням филм

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Шестото поредно издание на единствения по рода си в България Фестивал за експериментално изкуство 180° предстои в София между 20 и 26 юли. По традиция, както и всяка година досега, организаторите от "180° - лаборатория за иновативно изкуство" отправят предизвикателство към професионалисти и любители-кинаджии. Те трябва да заснемат кратък ням филм до 3 минути, като се лишат от едно от основните си изразни средства - звукът.

Селекция от най-добрите филми ще бъде озвучена с импровизация на живо от музикантите от ансамбъла на 180° на специална прожекция на 22 юли.

Темата на конкурса тази година е „Форми“ и е вдъхновена от стогодишнината на Баухаус Десау. Организаторите поощряват експеримента и развинтеното въображение и търсят най-оригиналните интерпретации.

Срокът за участие е 17 юли. Финалистите ще бъдат избрани от международно жури, а отличените филми ще бъдат наградени и представени пред публика в рамките на фестивала. Конкурсът е уникален със своя нетрадиционен формат и представянето на филмите с концерт.

Ето и пълните условия:

• Може да участва всеки над 18 години – сам или с екип.

• Филмите могат да бъдат във формат .mp4, .m4v, .mov, без звук и с дължина до 3 минути. Режисьорите трябва да ги изпратят на info@180-degrees.org чрез някоя от платформите за споделяне - Wetransfer, Dropbox, Google Drive. Филми, изпратени като прикачени файлове, няма да бъдат взети под внимание. Крайният срок е 17 юли.  

 

"180° - лаборатория за иновативно изкуство" е платформа за експериментално изкуство, която стимулира интердисциплинарния подход, изследването на нови модели на изразяване и взаимодействие между различни артистични практики, между музика, танц, театър, визуални изкуства и архитектура.

Фестивалът 180° се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития за 2019.

За новини и актуална информация следете сайта на фестивала 180°: https://www.180-degrees.org/, както и страницата във Фейсбук: https://bit.ly/2pXMwue 

Автор:
180° - лаборатория за иновативно изкуство
Публикация:
19.06.2019 г. 12:34
Етикети:
филмкиноизкуствоекспериментфестивалконкурс
180° - лаборатория за иновативно изкуство
Посетено:
1236
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29885-180-konkurs-za-kasometrazhen-nyam-film