Конкурси

Конкурс "София в стих. Столица в щрих"

За ученици и младежи от София на възраст от 14 до 29 години

Конкурс "София в стих. Столица в щрих"

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

„София в стих. Столица в щрих“ е проект на Студентско читалище „Климент Охридски“ 1997, който е насочен към ученици и младежи от София на възраст от 14 до 29 години.

Конкурсът обхваща две направления: „София в стих“ – конкурс за слоган на София и „Столица в щрих“ – конкурс за визия.

Жури от поети, писатели, художници и дизайнери с международни отличия, ще оценява постъпилите предложения в конкурсите. Най-добрите произведения, обрисуващи София в стих и щрих, ще бъдат поместени в луксозно издание.

Предвидените дейности способстват за изграждане на представителен образ на столицата ни, създаден от креативните на нацията – модерните млади градски хора.

Посредством стиховете и визиите, създадени по проекта, по естествен и естетически начин ще популяризираме София, като древен град с богата история, култура и многообразие.

На официална церемония на 18 юни организаторите ще отличат най-добрите творби.

Изисквания на конкурса:

„София в стих“
Стих/ слоган за София.
Обем: до 2 изречения

„Столица в щрих“
Рисунка, Визия
Файлове: PDF, JPG; TIF

Желаещите да се включат могат да подават произведенията си от 19 април до 20 май 2019 г. по електронен път на e-mail: sofiavstihistrih@gmail.com, придружени с две имена, клас, училище и телефон за контакт.

 

С подаването на предложения в конкурсите, участниците се съгласяват произведенията им да бъдат публикувани в сборник, издаден от неправителствената организация.

Проектът „София в стих. Столица в щрих“ е съфинансиран по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на „140 години София – столица на България” и „София – град на Толерантността и Мъдростта”.

 

 

Румен Баросов
Поет, председател на Студентско читалище „Климент Охридски“ 1997

 

Автор:
03.05.2019 г. 16:04
Посетено: 1594
Етикети: младежки конкурс, визия, ученици, конкурс, слоган, Студентско читалище „Климент Охридски“, „София в стих. Столица в щрих
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29558-konkurs-sofiya-v-stih-stolitsa-v-shtrih