Конкурси

Литературен конкурс "Пурпурно перо" 2019

Краен срок за изпращане на творбите: 12 май 2019 г.

Литературен конкурс "Пурпурно перо" 2019

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Скъпи творци,
 
Отново искаме да предизвикаме Вашето въображение и да Ви поканим да участвате в ежегодния литературен конкурс на Ротари и Ротаракт София-Витоша – “Пурпурно перо" 2019.
 
„Пурпурно перо” се провежда на национално ниво за осма поредна година. Досега конкурсът се провеждаше с деца от 8. до 12. клас, но тази година го разделяме на две възрастови групи – от 14 до 17 години и от 18 до 30 години. Всяка от групите ще се състезава в три категории – стихотворение, кратък разказ и есе. Имате право на избор на една от три, посочени от нас теми.
 
ВАЖНО!!! Благодарение на приятелите от Rotaract club Canary Wharf голямата награда за втората възрастова група е курс по творческо писане в Лондон.
 
!!! За да сме сигурни, че авторите в горната възрастова група са подходящи за курса в Лондон, едно от условията за участие в конкурса ще бъде мотивационно писмо на английски език, с което да демонстрирате желанието си и нивото на знание на езика.
 
!!! Всички участници от горната възрастова група, ако не са подали мотивационно писмо на английски език, ще участват с творбата си в конкурса, но няма да могат да се борят за наградата – курс по творческо писане в Лондон.
 
Очакваме и от двете възрастови групи да изпратите Вашите произведения (и мотивационни писма) до 12.05.2019 г., като попълните анкетната форма за Вашата група.
Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на адрес: sofiavitosha@rotaract-bg.org
 
Темите тази година са следните:
 
1. Заради една мечта
 
2. Щастието - път или крайна цел
 
3. Когато си на дъното на пъкъла,
    Когато си най-тъжен, най-злочест,
    От парещите въглени на мъката
    Си направи сам стълба и излез
Дамян Дамянов


Желаем успех на всички и очакваме Вашите творби!
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
05.04.2019 г. 15:23
Етикети:
есекратък разказстихотворениелитературен конкурс
Ротаракт клуб София-Витоша
Пурпурно перо" 2019
Посетено:
5182
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29360-literaturen-konkurs-purpurno-pero-2019