Конкурси

Квартал „Капана“ в Пловдив очаква артистични проекти с младежки фокус

Новата отворена покана привлича идеи за съвременен цирк, танц, театър и улично изкуство

Квартал „Капана“ в Пловдив очаква артистични проекти с младежки фокус

 

◊ ОТВОРЕНА ПОКАНА

Фондация „Пловдив 2019“ обявява конкурс за проекти, насочени към квартала на творческите индустрии „Капана“ в Пловдив. Идеите, които ще получат финансова подкрепа, са за събития в градска среда с подчертан фокус върху съвременния цирк, уличното и младежко изкуство. Препоръчително условие е кандидатстващите лица и организации да си партнират или да са младежки организации от Пловдив и региона.

Поканата дава възможност за реализация и на различни форми на акции и пърформанси, също танц, театър, кино, музика и литературни прояви.

Кандидатстващите трябва да се съобразят със спецификата и даденостите на квартала и да предвидят дейностите с реализация по уличните пространства на „Капана“, сцена „Ядрото“ или парковите зони в непосредствена близост.

Срокът за кандидатстване е 3 май 2019 г., а общата сума, която следва да се разпредели, е 50 000 лв. Одобрените проекти ще се реализират в квартала от юни до ноември в рамките на официалната програма на града за Европейска столица на културата.

Квартал „Капана“ е ключов проект от програмата за Европейска столица на културата. За последните четири години Фондация „Пловдив 2019“ е подкрепила 43 проекта за насърчаване на културните прояви в квартала. Настоящият конкурс е пети поред и има за цел да затвърди дългосрочната подкрепа за развитието на първия в България квартал на творческите индустрии.

Пълният текст на поканата, както и всички документи, необходими за кандидатстването, са качени на сайта на фондацията ТУК

Автор:
Фондация „Пловдив 2019“
Публикация:
05.04.2019 г. 13:42
Посетено:
1486
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29359-kvartal-kapana-v-plovdiv-ochakva-artistichni-proekti-s-mladezhki-fokus