Конкурси

XI Национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

За певци и танцьори на възраст от 4 до 30 години

XI Национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

За единадесета поредна година Младежки дом - Монтана ще посрещне талантливи деца и младежи от цяла България на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”, който ще се проведе на 3 и 4 май.

Право на участие имат певци и танцьори от 4 до 30-годишна възраст.

Участниците ще се състезават в четири категории – „Народно пеене”, „Инструменталисти”, Хореография” и „Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”.

За да се включат в музикалната надпревара, желаещите трябва да заявят участието си най-късно до 15 април 2019 г. на napevi_severozapad@abv.bg. Задължително условие  е да се облечени в народи носии и да представят песни и танци от Северняшката фолклорна област, напомнят организаторите.

За даровитите българчета от чужбина е предвиден и видеоконкурс. Заявки по образец и клиповете с изпълненията се изпращат на електронен адрес: napevi_severozapad@abv.bg най-късно до 30 април 2019 г.

Формулярът за участие, както и подробните условия за националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” може да намерите в секция „Дейности” на сайта: www.omd-montana.tk

*

Конкурсът се провежда в партньорство със Сдружение „Младежки Северозапад” и Школа по български народни танци ”Стоянови”, под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков и с подкрепата на организации и фирми, съпричастни към съхраняването и популяризирането на фолклорното богатство на Северозападна България.

 

Автор:
Десислава Димитрова
Публикация:
29.03.2019 г. 15:06
Етикети:
покана за участиетанципеснинародна музикафолкор
Младежки дом - Монтана
XI Национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”
Посетено:
1549
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29307-xi-natsionalen-folkloren-konkurs-napevi-ot-severozapada