Конкурси

Габровският "Благолаж" - приключение и предизвикателство

В навечерието на 18. Национална среща наддумване

Габровският "Благолаж" - приключение и предизвикателство

 

◊ ПОКАНА

Националната среща наддумване „Благолаж” е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната на всякаква възраст. Провежда се по време на Международния фестивал на хумора в град Габрово. Партньори на проявата са Етнографският музей на открито „Етър” – Габрово, и pcshop.bg – е-магазин на СТЕМО.

„Благолаж” този път ще бъде предизвикателство за влогъри – да се включат с видеоматериали по темите „Власт” и/ или „Пари”.

Интерес представляват приказки, вицове и весели случки (власт; пари; власт и пари); приказки за Хитър Петър – Настрадин Ходжа и техните побратими; весели случки с известни личности – наши съвременници или исторически лица; политически вицове и анекдоти, пословици и поговорки; благословии; нови габровски вицове; може да попитате своите баба /дядо за история и да я разкажете във видео.

• Заявките се приемат до 15 април по пощата на адрес 5300 Габрово, ул. "Брянска" 68, за „Благолаж”, или на е-mail blagolazh@humorhouse.bg. Участниците с видеоматериали изпращат линк към тях на посочения електронен адрес.

• Повече подробности за конкурса с условията, наградите и заявката за участие могат да се намерят на сайта https://blagolazh.humorhouse.bg.

• Датата е 18 май, началото - 11 часа, мястото - Паркът на смеха до Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Автор:
Венета Георгиева-Козарева
Публикация:
20.03.2019 г. 14:47
Посетено:
1356
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29230-gabrovskiyat-blagolazh-priklyuchenie-i-predizvikatelstvo