Конкурси

Конкурс за кратък фантастичен разказ "Агоп Мелконян" 2019

Разкази ще се приемат до 31 март 2019 г.

Конкурс за кратък фантастичен разказ "Агоп Мелконян" 2019

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Електронно списание „Сборище на трубадури" и семейство Мелконян обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по случай 70-годишнината от рождението на Агоп Мелконян.

Приветстват се всички класически и модерни поджанрове на фантастиката. Разказите ще се приемат в периода 11.02. - 31.03.2019 г.

Творбите ще бъдат оценявани от почетно и редовно жури. Почетното жури ще определи една специална награда на името на Агоп Мелконян. Редовното жури ще определи редовни награди за челната тройка. Оценяването ще е анонимно.

Почетно жури: Едуард Мелконян, Людмила Мелконян, Велко Милоев, Петър Кърджилов, Дилян Благов, Вихра Манова

Редовно жури: Александър Косулиев, Валентин Д. Иванов, Владимир Полеганов, Гергана Пожарски, Далия Ал-Халил, Диана Василева, Емануил Томов, Ина Вълчанова, Любомир Николов–Нарви, Мирослав Пенков, Стоян „Zonko" Христов, Стоян „ogonommo" Пешев, Хараламби Марков

Финалистите в конкурса ще бъдат обявени на 26 април 2019 г. в сайта на списанието.

Отличените разкази от редовното жури и носителят на специалната награда от почетното жури ще бъдат публикувани в сборник заедно с представителен подбор от творби на Агоп Мелконян. Сборникът ще бъде под редакцията на Милан Асадуров и ще бъде издаден като едно от двете закриващи заглавия на „Библиотека Галактика". Представянето на сборника ще стане през м. септември в гр. Пловдив, в рамките на „Пловдив – европейска столица на културата"

• Всички подробности и точните условия за участие можете да прочетете в сайта на списание „Сборище на трубадури":
https://trubadurs.com/2019/02/11/konkurs-agop-melkonyan-

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
16.02.2019 г. 15:03
Посетено:
2450
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/29038-konkurs-za-kratak-fantastichen-razkaz-agop-melkonyan-2019