Конкурси

77 автори участват в третото издание на Конкурс за нова пиеса на НБУ

Носителят на наградата ще бъде обявен в края на март

77 автори участват в третото издание на Конкурс за нова пиеса на НБУ

 

Стартира вторият етап от третото издание на Конкурс за нова пиеса, организиран от Нов български университет.

По темата „Тайните“ драматургични текстове изпратиха 77 автори. Според регламента на конкурса, имената на участниците ще останат тайна, но организаторите не скриха, че наред с дебютиращите в областта на драматургията тази година участват повече водещи български автори. Някои текстове идват от чужбина.

Третото издание на конкурса затвърждава неговите позиции като един от най-престижните форуми за нова драматургия и е плод на усилията на Нов български университет да подкрепя и развива културните процеси в България.

Постоянното жури с председател проф. Виолета Дечева, дн, гл. ас. д-р Владимир Маринов, гл. ас. д-р Георги Гочев, проф. Михаил Неделчев, доц. Пламен Дойнов, дн, проф. д-р Светла Христова и доц. Снежина Петрова ще номинира най-добрите от получените пиеси, като авторите ще имат възможност да участват в Лаборатория за пиеси под ръководството на Валентин Ганев и унгарския драматург Жолт Пожгаи.

Носителят на наградата ще бъде обявен в края на март.

Номинациите ще бъдат обявени в началото на февруари.

Автор:
НБУ
Публикация:
23.01.2019 г. 12:08
Посетено:
1232
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/28908-77-avtori-uchastvat-v-tretoto-izdanie-na-konkurs-za-nova-piesa-na-nbu