Конкурси

Номинация за национален конкурс "Доброволец на годината" - 2018

Краен срок: 12 ноември 2018 г.

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
 
Фондация "Астика" обявява процедура за номинации в VIII Национален конкурс "Доброволец на годината", издание 2018. Процедурата е отворена от 00:00 часа на 12 септември 2018 г. до 23:59 часа на 12 ноември 2018 г. Номинациите за конкурса се подават онлайн (тук).

Националният конкурс "Доброволец на годината" има за цел да отдаде заслужено признание на участниците в доброволчески дейности, допринесли за подобряване на благосъстоянието, толерантността и солидарността в обществото.

Правила за номиниране:

За участие в конкурса могат да бъдат номинирани български или чуждестранни граждани, навършили 14 г., които са осъществили доброволчески дейности през периода от 12.11.2017 до 12.11.2018 г. в една от следните тематични области:

1. Хуманитарни дейности (опазване и съхранение на човешкия живот и здраве; подобряване благосъстоянието на хора в неравностойно положение; социална дейност, помощ в хуманитарни акции);

2. Околна среда (опазване, развитие и възстановяване на околната среда, природозащитни акции, подобряване на средата за живот в градските ариали);

3. Права на човека (промотиране и защита правата на човека; насърчаване на толерантността и превенция на всички форми на дискриминация; гражданско участие)

4. Култура и изкуство (дейности за подпомагане и развитие на човешките културни ценности, културното многообразие и креативност, опазване на културното наследство и др);

5. Спорт и физическа активност (насърчаване на физическа активност, масовия спорт);

Забележка: Номинациите трябва да бъдат подкрепени с ясни и убедителни доказателства за реален принос на номинирания в съответната тематична област на доброволческа дейност. Като доказателства могат да бъдат посочени: снимки, линкове към интернет страници и социалните медии, публикации в електронни и печатни издания, препоръки и атестации на организации или институции. Материали, свързани с номинациите може да бъдат изпратени в рамките на обявения краен срок - 12.11.2018 г., по един от следните начини: на електронен адрес: astika2003@abv.bg или на пощенски адрес: Бургас 8000, п.к. 290 - "За Национален конкурс "Доброволец на годината".

Допълнителна информация:

1. Официален организатор на национален конкурс "Доброволец на годината" (наричан по-долу за краткост "Конкурс/ът") е фондация "Астика" (наричана по-долу и за краткост "Организатор/ът").

2. "Доброволец на годината" е защитена марка, регистрирана в Патентното ведомство на Република България. Изключителните права на марката са интелектуална собственост на фондация "Астика".

3. Конкурсът се провежда ежегодно в периода септември - ноември.

4. Конкурсът се провежда в няколко етапа:
4.1. Процедура за номинации "Доброволец на годината".
4.1.1. Осъществява се онлайн - чрез електронна форма, в периода септември - ноември.
4.1.2. Номинациите за 2018 г. се осъществяват в шест тематични области: хуманитарни дейности; околна среда; човешки права; култура и изкуство; спорт и физическа активност.
* За целите на този конкурс доброволческа дейност не е: участие в обучения, обмени, семинари, стажове, както дейности на номинирания, свързани с обичайните му трудови задължения.

4.2. Селекционна процедура:
4.2.1. Проверка на номинациите за съответствие на избраната тематична област и предоставените доказателствата за осъществен доброволчески принос. (Решение на селекционната комисия - 15 ноември 2018 г.)
4.2.2. Оценка на номинациите и класиране. Осъществява се от независима петчленна национална селекционна комисия. На този етап е възможно провеждане на интервю с номинираните кандидати. (Решение на селекционна комисия - 22 ноември 2018 г.)
4.2.3. Официално обявяване на резултатите от Конкурса и връчване на призове, грамоти и доброволчески стипендии - официална церемония (Бургас, 5 декември 2018 г.).
(Критериите за номиниране и класиране на номинираните са посочени в пълната версия на Правилата за националния конкурс, публикувана на сайта на Организатора: www.astika.eu)

5. Обявяване на резултатите и награждаване. Резултатите от конкурса се обявяват на официална церемония на 5 декември в гр. Бургас. По време на церемонията призьорите в конкурса ще бъдат удостоени с сертификат, статуетка и материална премия.

6. През 2017 г. Организаторът взе решение за учредяване на доброволческа премия/стипендия.
Националният конкурс "Доброволец на годината" се реализира с подкрепата на Община Бургас и ЕкоТой.
Пълната информацията за конкурса се публикува на интернет страницата: www.astika.eu

Автор:
Фондация "Астика"
Публикация:
12.09.2018 г. 14:00
Посетено:
1199
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/28211-nominatsiya-za-natsionalen-konkurs-dobrovolets-na-godinata-2018