Конкурси

Конкурс "Нова социална поезия"

Краен срок за изпращане на стихотворенията: 18 ноември 2018 г.

Конкурс "Нова социална поезия"

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Конкурс за съвременна поезия на български език 
„Нова социална поезия"
Първо издание


Конкурсът се организира от сп. „Нова социална поезия" като платформа за среща на съвременни автори, пишещи или преведени на български език.

Условия за участие:

В конкурса могат да участват български и чуждестранни автори, преведени на български. Няма тематични, възрастови и национални ограничения. Списанието се обръща към всеки, който вярва в автономната сила на поезията да преобразява действителността, като издига свободен глас в контекст на все по-оплетени зависимости между спектакъл, академия и литература. 

Всеки автор може да участва с до 3 стихотворениянепубликувани в електронни или печатни списания и медии (включително в сп. „Нова социална поезия").

Редакторите на списанието нямат право да участват в конкурса.  

Срокове:

Стихотворенията могат да се изпращат до 18.11.2018 г. на електронния адрес на списанието newsocialpoetry@mail.bg със Subject/Относно „Конкурс НСП". 

Жури:

Златомир Златанов (председател), Александѫр Николов, Венцислав Арнаудов, Кирил Василев, Красимир Кавалджиев, Кристофър Бъкстон, Марко Видал, Томас Хюбнер

Награда:

Наградените стихотворения ще бъдат преведени на английски, испански, френски и немски език и ще бъдат публикувани в литературните блогове La Tortuga Búlgara и Mytwostotinki.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на ФБ страницата на „Нова социална поезия" на 17.12.2018 г.
 
Автор:
Сп. „Нова социална поезия"
Публикация:
22.08.2018 г. 15:42
Посетено:
3889
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/28150-konkurs-nova-sotsialna-poeziya