Конкурси

Проект "48 часа любов", в рамките на МФФ "Любовта е лудост" 2018

За късометражен филм с времетраене до 5 минути

◊ ПОКАНА

Приеми новото предизвикателство на един от най-престижните филмови фестивали в България - „Любовта е лудост“ и направи късометражен филм за по-малко от два дни!

След като всички участници са разпределени в групи по трима (чрез жребий), всеки ще има възможност да напише, заснеме и монтира свое собствено произведение. Ограничения в техниката, формата и жанра няма, но всяко видео трябва да е с времетраене до 5 минути, представяйки темата за любовта.

Всички проекти ще бъдат качени в официалната Фейсбук страница на фестивала, където всеки ще има възможност да гласува за любимото си произведение. Победителите (отборът, който е събрал най-много гласове) ще получат парично възнаграждение и грамота за участие. Бъдете креативни, ентусиазирани и позитивни!

 

◊ РЕГЛАМЕНТ

• Отборите ще бъдат избрани ден преди откриването на фестивала, което е на 24 август 2018г. Тогава стартират и 48-те часа.

• Младежи до 35 години

• Няма такса за участие

• Всеки екип трябва да си измисли име и да избере отговорник, който ще представлява останалите

• Сценарият трябва да е фокусиран върху темата за любовта, но жанрът може да е всякакъв (ужаси, екшън, драма, семеен, мюзикъл и т.н.) и стилът на заснемане е избор на участниците (stop motion, single-take, edited и т.н.)

• Препродукция, продукция и постпродукция на късометражен филм (до 5 минути) в рамките на 48 часа (фестивалът не предоставя камери, компютри и каквато и да е била техника)

• Всякакви локации във Варна могат да бъдат използвани

• Филмът може да е ням, или с диалози на български (ако участниците решат да използват друг език, субтитри на български са задължителни)

• След като 48-те часа изтекат, закъснели проекти няма да бъдат приемани

• След края на предизвикателството, проектите ще бъдат качени в официалната Фейсбук страница на фестивала - https://www.facebook.com/loveisfolly .Всички ще имат възможност да гласуват в продължение на два месеца, след което най-харесваният филм ще получи парично възнаграждение от триста лева.

 

За записване за 48 часа любовloveisfolly@gmail.com

Срок до 30 юли 2018 г.

 

За повече информация:

www.loveisfolly.com

Тел: 0885 545482

Автор: Виолета Филипова
02.07.2018 г. 13:37
Посетено: 1318
Етикети: късометражен филм, Варна 2018, ММФ Любовта е лудост, проект 48 часа любов
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/28029-proekt-48-chasa-lyubov-v-ramkite-na-mff-lyubovta-e-ludost-2018