Конкурси

180° Конкурс за късометражен ням филм

"180° - лаборатория за иновативно изкуство" провокира любители и професионалисти с конкурс за късометражен ням филм

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

"180° - лаборатория за иновативно изкуство" отправя традиционното си предизвикателство към професионалисти и любители кинаджии. Те трябва да се лишат от едното си изразно средство – звукът, и да снимат кратък ням филм до 3 минути. Музикантите на 180° ще озвучат най-добрите филми с импровизация на живо на специална прожекция в края на юли.

Както всяка година, конкурсът за късометражен ням филм е част от програмата на фестивала за експериментално и интердисциплинарно изкуство 180°, който ще се проведе в София за пети пореден път между 21 и 27 юли.

Темата на конкурса тази година е „Елементи“ и в него могат да участват всички любители и професионалисти над 18 години. Организаторите поощряват експеримента и развинтеното въображение и търсят най-оригиналните интерпретации на темата.

Срокът за участие е 18 юли. Финалистите ще бъдат избрани от международно жури с председател режисьорката Ксения Раввина (Германия/Русия). Отличените филми ще бъдат наградени и представени в рамките на фестивала, а музикантите от ансамбъла на 180° ще ги озвучат с импровизация на живо. Конкурсът е единствен по рода си със своя нетрадиционен формат и представянето на филмите с концерт.

Ето и пълните условия:

• Може да участва всеки над 18 години – сам или с екип.

• Филмите могат да бъдат във формат .mp4, .m4v, .mov, без звук и с дължина до 3 минути. Режисьорите трябва да ги изпратят на info@180-degrees.org чрез някоя от платформите за споделяне - Wetransfer, Dropbox, Google Drive.

• Крайният срок е 18 юли. 

 

"180° - лаборатория за иновативно изкуство" е платформа за експериментално изкуство, която стимулира интердисциплинарния подход, изследването на нови модели на изразяване и взаимодействие между различни артистични практики, между музика, танц, театър, визуални изкуства и архитектура.

Фестивалът 180° се осъществява с подкрепата на Столична община като част от Календара на културните събития за 2018, както и благодарение на Гьоте-институт, Про Хелвеция и Институт Сервантес.

За новини и актуална информация следете сайта на фестивала 180°: https://www.180-degrees.org, както и страницата във Фейсбук: https://bit.ly/2pXMwue

Автор: 180° - лаборатория за иновативно изкуство
26.06.2018 г. 09:16
Посетено: 932
Етикети: фестивал, конкурс, Лаборатория за иновативно изкуство, 180° Конкурс за късометражен ням филм
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/27997-180-konkurs-za-kasometrazhen-nyam-film