Конкурси

До 30 април е срокът за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри"

За деца до 16-годишна възраст

До 30 април е срокът за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри"

"Искри" 2017

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Броени дни остават до крайния срок за участие в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри" на програма „Христо Ботев" на БНР. В 35-ото издание на конкурса могат да участват деца до 16-годишна възраст от цяла България, както и българчета, живеещи извън пределите на страната.

Конкурсът дава свобода на детското въображение и любов към писането. В него може да се участва с приказки, разкази, стихотворения, гатанки без ограничения за темата. Всяко дете може да изпрати до три произведения.

Литературно жури ще избере лауреатите, които ще получат награди и ще представят произведенията си на истински празник на детското творчество, организиран от програма „Христо Ботев" на БНР. За втора поредна година ще бъдат раздадени и наградите за проза и поезия на името на детската поетеса Радка Станимирова.

Произведенията трябва да бъдат изпратени до 30 април 2018 г. на електронна поща iskri@bnr.bg или на адрес: София 1040, бул. „Драган Цанков" №4, Българско национално радио, за конкурса „Искри".

Автор:
БНР
Публикация:
27.04.2018 г. 13:31
Етикети:
програма Христо БотевБългарско национално радиоБНР
Национален конкурс за детско литературно творчество Искри
Посетено:
1301
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/27583-do-30-april-e-srokat-za-uchastie-v-natsionalniya-konkurs-za-detsko-literaturno-tvorchestvo-iskri