Конкурси

Конкурс на издателствата "АРС" и "Scribens" за издаване на дебютна книга

За автори на ръкописи в разделите Поезия, Проза и Хуманитаристика

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Издателствата "АРС" и "Scribens"

организират

Конкурс за ръкописи на дебютна книга – Поезия, Проза и Хуманитаристика

Условия за участие:

 • В раздел „Поезия“ ръкописите трябва да съдържат до 56 текста (всеки не по-дълъг от 28 реда, до 53 знака във всеки. Ако ръкописът съдържа по-дълги текстове, моля редуцирайте броя на текстовете, преизчислявайки ги според посочените лимити).
 • В разделите „Проза“ (не „жанрова“) и „Хуманитаристика“ ръкописите трябва да са до 180 000 (сто и осемдесет хиляди) знака, изчислени чрез запис на ръкописа в .txt формат и проверка на „размера“ на файла в КВ (т.е. приблизително до 190 КВ в посочения формат).

 • Ръкописите се изпращат във формат .rtf на мейл arsmedia@mail.bg като прикачен файл (който не съдържа персонална информация – само заглавие) към писмо, съдържащо заглавието, трите имена на автора, мейл и телефонен номер за обратна връзка, валиден пощенски адрес и изречението: „Съгласен/съгласна съм да работя в дух на добронамереност с екипа на издателствата „АРС“ и Scribens за редакционното приключване на изданието на приложения ръкопис“. Ако в подготовката на ръкописа е вложен труд на редактор, укажете и името му, както и телефонен номер и мейл за връзка (не само за да бъде отчетен неговият принос в изданието, а защото при предложение за договор, издателството смята за свой дълг да преговаря и с посочения редактор).

 • Краен срок за изпращане на ръкописите: 24:00 часа на 15 декември 2017 година.

Награда на конкурса:

 • В трите раздела на конкурса ще бъде присъдена до една награда от всяко от двете издателства – предложение за договор за издаване и издаване на книгата..

 • Издателствата си запазват правото да предложат и на други участници в конкурса договор за издаване.

 • Резултатите ще бъдат съобщени на наградените автори не по-късно от 23:59 часа на 31 декември 2017 г. и обявени на официална церемония по връчване на сертификатите за издателски договор през януари 2018 г., за която ще бъде съобщено в Електронното списание „Кръстопът“ (и други медии, чувствителни към подкрепата на българската литература и хуманитаристика).

Автор:
Издателства "АРС" и Scribens
Публикация:
22.11.2017 г. 12:17
Посетено:
3044
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/26707-konkurs-na-izdatelstvata-ars-i-scribens-za-izdavane-na-debyutna-kniga