Конкурси

Номинации за "Доброволец на годината" 2017

Покана за участие

Номинации за "Доброволец на годината" 2017


◊ НОМИНАЦИИ ЗА “ДОБРОВОЛЕЦ НА ГОДИНАТА” 2017

Фондация “Астика” обявява седмата годишна процедура за номиниране на личности за наградите “Доброволец на годината”.

Процедурата е част от Национален конкурс “Доброволец на годината”.

Целта на конкурса е да се отдаде заслужено признание на доброволците за осъществените от тях доброволчески дейности.

Процедурата се осъществява онлайн (тук) и е отворена от 00:00 ч. на 4 октомври 2017 г. до 12 ноември 2017 г.

За 2017 г. номинации могат да правят в следните тематични области: хуманитарни дейности, околна среда, човешки права, култура и изкуство, спорт и физическа активност.

Резултатите от Националния конкурс ще бъдат оповестени на 5 декември 2017 г. на официална церемония в гр. Бургас.

Призьорите в конкурса ще бъдат удостоени с почетни статуетка и грамота, и материална награда. Тази година за пръв път ще бъде връчена доброволческа премия за подпомагане на бъдеща доброволческа дейност.

Пълната информация за конкурса е публикувана на сайта на организацията www.astika.eu.

(“Доброволец на годината” е защитена словесна марка).

Линк към електронния формуляр за номинациия: https://goo.gl/forms/4f8vmZTC01QpfUyw1


Условия за извършване на номинациите:

За “Доброволец на годината” може бъде номиран всеки български или чуждестранен гражданин, навършил 15 г. и осъществил своя доброволчески принос на територията на Република България, през последните 12 (дванадесет) месеца.

Номинираният за “Доброволец на годината” трябва да е дал своя принос в подготовката, организацията и реализацията на доброволческата дейност в една от слените тематични области:

Хуманитарни дейности (вкл. опазване и съхранение на човешкия живот и здраве; подобряване благосъстоянието на хора в неравностойно положение; социална дейност, помощ в хуманитарни акции);

Околна среда (опазване, развитие и възстановяване на околната среда, природозащитни акции, подобряване на средата за живот в градските ариали);

Права на човека (промотиране и защита правата на човека; насърчаване на толерантността и превенция на всички форми на дискриминация; гражданско участие)

Култура и изкуство (дейности за подпомагане и развитие на човешките културни ценности, културното многообразие и креативност, опазване на културното наследство и др);

Спорт и физическа активност (насърчаване на физическа активност, масовия спорт)

Международно сътрудничество (участие в Европейска доброволческа служба, Европейски корпус за солидарност и международни доброволчески мисии)

Номинаците могат да бъдат осъществявани от всяко физическо или юридически лица (организации, институции) или неформални групи.

Номиниращите следва да посочат ясни и убедителни доказателства за ефективен принос на номирания в съответната тематична област на доброволческа дейност. Като доказателства могат да бъдат предоставени: снимки, линкове към интернет страници и социалните медии, публикации в електронни и печатни издания, препоръки и атестации на организации или институции).

Материали, свързани с номинациите (придружаващи документи и доказателства за осъществена доброволческа дейност) може да се изпращат, в рамките на обявения краен срок – по един от следните начини: на електронен адрес: dg2017@astika.eu или на пощенски адрес: Бургас 8000, п.к. 290 – “За Национален конкурс “Доброволец на годината”.

(Забежка: участието на доброволеца в обучения, семинари, както и други дейности, свързани с предмета на обичайната му трудови задължения няма да бъдат отчетени като доброволчески принос).

Автор:
Фондация "Астика"
Публикация:
11.10.2017 г. 13:38
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/26433-nominatsii-za-dobrovolets-na-godinata-2017