Конкурси

Шестият международен поетичен конкурс “Лирични гласове” - 2017 е обявен

Голямата награда „Романьола Мирославова“ е издаване на книга

Шестият международен поетичен конкурс “Лирични гласове” - 2017 е обявен


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Организаторите на Международния поетичен конкурс „Лирични гласове” обявяват неговото тазгодишно, шесто поред издание.

До 5.11.2017 г. включително ще се приемат за участие творби от България и чужбина (по възможност с превод на български), изпратени само на имейл: lirichniglasove@abv.bg.

Според регламента на конкурса участниците трябва да изпратят:

• 2 стихотворения (максимум до 24 реда всяко), които да не са публикувани в книга и да не са получавали награди в други конкурси;

• кратка биографична бележка, включваща: име, адрес, телефон, творчески изяви, издадени книги.

Участието в конкурса предоставя правото на организаторите да публикуват наградените творби, като авторите си запазват правото да ги включват в свои проекти.

Ще бъдат присъдени следните награди:

Голяма награда „Романьола Мирославова“ – диплом и издаване на книга;

В двата раздела: български и международен, ще бъдат определени първа, втора и трета награда – диплом и предметни награди.

Организаторите на конкурса си запазват правото да не присъдят всички тези награди, както и да определят допълнителни.

Носители на Голямата награда в конкурса досега са Маргарита Петкова, Ана Александрова, Евстати Бурнаски, Петя Стефанова и Николай Дялков.

От тази година Голямата награда ще носи името на Романьола Мирославова, в памет на създателката на конкурса. „Лирични гласове” бе създаден през 2012 г. от поетесата по подобие на редица международни поетични съревнования в чужбина. Самата Романьола Мирославова е носител на няколко такива награди от Лече и Анкона, Италия.

Съорганизатори на конкурса са Сдружението на софийските читалища, НЧ "Н. Й. Вапцаров - 1922", издателствата „Персей“ и „Изида“.


Автор:
ИК "Персей"
Публикация:
08.10.2017 г. 17:03
Посетено:
4012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/26412-shestiyat-mezhdunaroden-poetichen-konkurs-lirichni-glasove-2017-e-obyaven