Конкурси

Нов български университет с 3 номинации за Национална награда „Христо Г. Данов” 2017 г.

Номинации в категориите „Книгоразпространение“, „Представяне на българската книга“ и „Изкуство на книгата“

Нов български университет с 3 номинации за Национална награда „Христо Г. Данов” 2017 г.


В три категории на Националната награда за принос в българската книжовна култура, на името на „Христо Г. Данов” е номиниран Нов български университет.

Център за книгата получи номинация в категория „Книгоразпространение“ и „Представяне на българската книга“. В категория „Книгоразпространение“ Центърът се състезава с книжарница „Антикварница” и Пламен Божилов, книжар на пл. „Славейков”. В „Представяне на българската книга“ той е заедно с Кармен Манукян, за „Нощен хоризонт” по Българско национално радио и Юрий Дачев за предаването „Рецепта за култура“ по Българска национална телевизия.

Издателството на Нов български университет е номинирано в категория „Изкуство на книгата“ за „Романтикът Димитър Добрович 1816-1905“ на изкуствоведа и доцент по история на изкуството Ружа Маринска. В същата категория са Дамян Дамянов за илюстриране на „Любими коледни истории” от Джани Родари на издателство „Сиела” и издателска къща „Жанет 45” за „Приказки от крайните квартали” от Шон Тан. Изданието „Романтикът Димитър Добрович 1816-1905“ съпътства едноименна изложба, част от проект „Димитър Добрович 1816-1905“, който се осъществява по случай 200 години от рождението на художника. Нов български университет и център „Българо-европейски културни диалози“ обявиха 2016 за Годината на Добрович, като програмата по тази национална инициатива премина под патронажа на Министерство на културата.   


Автор:
Център за книгата
Публикация:
15.06.2017 г. 15:17
Етикети:
Издателство на НБУЦентър за книгатаНБУ
национална награда „ХРИСТО Г. ДАНОВ“ 2017 г.
Посетено:
1748
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/25953-nov-balgarski-universitet-s-3-nominatsii-za-natsionalna-nagrada-hristo-g-danov-2017-g