Конкурси

Спешна покана към актьори и пърформъри

За участие във визуално-театрален пърформанс по пиесата “Копнеж” на Сара Кейн

◊ СЪБИТИЕТО

Спешна покана към актьори и пърформъри, мъже и жени, за участие във визуално-театрален пърформанс по пиесата “Копнеж” на Сара Кейн.

Режисьор: Калина Терзийска
Художници: Леда Екимова и Диляна Манавска


◊ ПОВЕЧЕ

Пърформансът е подготвителна фаза към реализация на бъдещо театрално представление и ще има форма на своеобразен „кастинг“ в среда на експериментални сценографски решения. Работата на участниците ще се състои в импровизационно четене на текста на пиесата. Предварителна подготовка не е задължителна.

Сценографските инсталации, които ще бъдат изпробвани в различните етапи на пърформанса, представляват механизми за взаимодействие на пространство и вещество (изпълване на пространство с вещество, движение на вещество в пространство). Идеята на инициаторите е създаване на специфична връзка между среда (игрова и зрителска), текст и творческо преживяване, и по този начин създаване на предпоставки за поведенческа импровизация на участващите актьори.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

Пърформансът ще се проведе на 2 и 13 август в рамките на уъркшопа “Арт пространство: Лято 2006“ – “Изкуство за последно” в сградата на Националната художествена Академия на бул. “Дондуков” № 56. Часовете ще бъдат обявени допълнително.

Желаещите да участват нека изпратят кратка професионална биография на някой от следните адреси не по-късно от 1.08.2006 г.:
kalater@abv.bg; kalinaterziyska@yahoo.com.


◊ ЗА КОНТАКТИ

0898 56 30 44 – Калина Терзийска
http://www.eskimo.cult.bg/

Автор:
Ескимо
Публикация:
27.07.2006 г. 20:16
Посетено:
607
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/2574-speshna-pokana-kam-aktyori-i-parformari