Конкурси

БНР удължава срока за участие в конкурса „Пролет“ за нова поп и рок българска музика

Краен срок - 10 март 2017 г.

◊ ПОКАНА

До 10 март се удължава срокът за прием на песни за конкурса „Пролет“ на Българското национално радио.
Авторите и изпълнителите на нови - неизпълнявани и неизлъчвани досега песни, ще имат една седмица повече от първоначално обявения срок за участие, след като отношенията между БНР и „Музикаутор“ бяха уредени в края на миналата седмица.

Тази година за първи път след създаването на надпреварата през 1970 г., от която започват пътя си десетки стойностни български шлагери, творците са максимално улеснени и могат да подадат документи онлайн на имейл prolet@bnr.bg. Регламент, декларации и формуляр за регистрация могат да се изтеглят от сайта на БНР www.bnr.bg/prolet и във Facebook: @prolet2017.

Селекционна комисия ще избере 12 песни финалисти, които веднага ще бъдат качени в сайта на конкурса. Номинираните 12 изпълнения ще бъдат излъчвани по няколко пъти седмично във всички програми на БНР и регионалните радиостанции до 25 март 2017 г., когато е финалът.

Номинираните и наградени песни ще спечелят атрактивни награди, дори с финансово изражение, ще дадат на своите автори и изпълнители възможност за участие в големия финален концерт, във фестивала “Евросоник” в Холандия и за реализация на нова продукция - като награда за млад изпълнител. Най-важното е, че новите песни от конкурса „Пролет“ намират трайно място в програмите на БНР и достигат до широка слушателска аудитория.




Автор:
БНР
Публикация:
02.03.2017 г. 14:58
Посетено:
1124
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/25205-bnr-udalzhava-sroka-za-uchastie-v-konkursa-prolet-za-nova-pop-i-rok-balgarska-muzika