Конкурси

Броени дни до финала на VIPA 2016

Конкурсът привлече стотици фотографи с наградния си фонд от 41 000 евро

Броени дни до финала на VIPA 2016

◊ СЪБИТИЕТО

На 15 януари 2017 г. е крайният срок за участие в Международния фотографски конкурс Voubs International Photography Awards 2016. Още с първото си издание конкурсът направи впечатление с внушителния си награден фонд и авторитетното си жури.

През последния месец се наблюдава сериозен ръст на регистрациите, които са се увеличили с 250 души. Днес броят на участниците е 433-ма от държави на петте континента между които Великобритания, Германия, Русия, САЩ, Канада, Тайван, Тайланд, Самоа, Хонг Конг, ОАЕ, Малайзия, Индонезия, Индия, Бангладеш, Южна Африка, Еквадор, Израел, Португалия, Румъния, България и много други.

Всички професионални и начинаещи фотографи могат да участват в една или няколко от категориите „Модна фотография“, „Храна“, „Архитектура“, „Хора“, „Репортажи“ и „Най-атрактивни фотографии от България“. VIPA 2016 ще разпредели 41 000 евро гарантиран награден фонд между 31 участници, които ще се състезават и за голямото отличие „Фотограф на годината“ придружено със статуетка „Златен Voubs” и премия от 5000 евро.

Потребителите на онлайн платформата Voubs.com имат правото да дадат своята оценка за състезаващите се фотографии, но най-голяма тежест в определянето на победителите ще има международното жури, съставено от професионални фотографи с опит и признание от Австралия, САЩ, Русия, ЮАР, Бангладеш, Израел, Португалия, Румъния и България.

Българският член на журито е Лилия Йотова, която е снимала десетки български и световни звезди, проекти за УНИЦЕФ и над 100 корици на списания. Тя стана председател на новосъздадената Асоциация на професионалните фотографи у нас – официален партньор на конкурса.

Първата церемония по връчването на отличията от Voubs International Photography Awards 2016 ще съвпадне с втория рожден ден на платформата. Събитието ще се състои през март в София и ще бъде съпътствано от паралелна образователна програма с международно участие.

Наградите на Voubs ще се раздават всяка година през март месец като за 2018 г. организаторите планират да връчат поне три статуетки „Златен VOUBS“ в различни конкурсни дисциплини.

Медийни партньори на VIPA 2016 са Dnes.bg, Mikamagazine.com, Stand.bg, VijSofia.bg, Fashioninside.bg, Trio.bg, Weekendclub.bg 

 

* * *

Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, близо 2 години развива общност от над 81 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика. Към този момент Voubs.com отчита по 350 регистрации на ден на потребители от 157 държави по света. 

Още: https://www.voubs.com/vipa2016


Автор:
Организаторите
Публикация:
11.01.2017 г. 15:55
Посетено:
1051
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/24909-broeni-dni-do-finala-na-vipa-2016