Конкурси

Международен конкурс за късометражен филм търси завладяващи произведения на „зелена“ тематика до 31 октомври

VI Международен конкурс за късометражен филм Green Go

Международен конкурс за късометражен филм търси завладяващи произведения на „зелена“ тематика до 31 октомври


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

CEEweb for Biodiversity и партньори от цяла Европа, между които и природозащитната организация Българска фондация "Биоразнообразие" предизвикват професионалисти и аматьори от цял свят да участват в международния конкурс за късометражен филм Green Go.

Предложенията трябва да са с максимална дължина 4 минути и да повдигат теми от следните категории:

1. Малкото е красиво – Защо трябва да подкрепяме малкия бизнес и да забравим за интензивното земеделие?

2. Кръговрат (кръгова икономика) – без повече икономика на принципа използвай - изхвърли

3. Спаси  природата – нека се чуе гласа ти в защита на Европейската природа!

Награди - ваучер за подаръци на стойност 700 евро ще получат победителите на журито в категориите, а наградата на публиката ще отнесе ваучер за подаръци за 400 евро. Освен това най-добрите кратки филми ще бъдат излъчвани на международни събития, които засягат зелени теми. 

Победителите във всяка от трите категории ще бъдат определени от жури до 17 ноември.

Конкурсът Green-Go вече шеста година събира любители на природата и ги призовава към действие в защита на природата. През последните години бяха получени над 500 предложения за филми от повече от 40 държави. Конкурсът достигна до над 6 милиона по цял свят.

„Ние ще ви помогнем, филмите ви да достигнат до стотици хиляди хора, включително и до взимащите решения в Европа, от които зависи да направят промяната за бъдещите поколения! Споделете своето послание с нас!“ – призовават организаторите, които и тази година се надяват, че ще получат стойностни предложения, които ще вдъхновят хиляди и ще ги направят по-отговорни към опазване на околната среда.

CEEweb for Biodiversity е мрежа от неправителствени организации от Централна и Източна Европа, чиято мисия е запазването на биоразнообразието чрез популяризирането на устойчивото развитие.

За повече информация посетете уебсайта на http://greengofest.eu/ и попълнете онлайн формата за кандидатстване: http://greengofest.eu/apply-for-green-go-2016/


За контакти:

БФБ

Петя Шереметова 
Тел. 0894479035,
petya@biodiversity.bg

 

CEEweb for Biodiversity

Olja Radlovic
Phone: +36 1 398 0135, radlovic@ceeweb.org

 


Автор:
Петя Шереметова, БФБ
Публикация:
19.10.2016 г. 16:03
Посетено:
1378
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/24402-mezhdunaroden-konkurs-za-kasometrazhen-film-tarsi-zavladyavashti-proizvedeniya-na-zelena-tematika-do-31-oktomvri