Конкурси

Доброволци от Германия и България организират Конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и животните”

Предстои изложба на лауреатите от конкурса в престижната арт галерия на Софийска филхармония

Доброволци от Германия и България организират Конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и животните”


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Организация „Щрьонерхилфе Булгариен” съвместно с доброволческата инициатива „Котешки ангели” обявява Конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и животните”.

Целта е популяризиране на отговорното и културно отношение у децата към бездомните животни и домашните любимци сред възпитаниците в началните училища. Организаторите на конкурса искат да обърнат внимание на искрената любов и културно отношение между децата и животните, отговорната грижа за домашните любимци, търпимостта към уличните кучета и котки. С доброволния си труд „Щрьонерхилфе Булгариен” и „Котешки ангели” целят да намалят изоставянето на домашни любимци, жестокостта кьм уличните животни и липсата на информираност.

В конкурса с рисунка по темата могат да се включат деца до 14-годишна възраст (включително).

Не са поставени ограничения по отношение на техника и формат.

Всички готови рисунки се изпращат на адрес: гр. София, ж.к. „София парк”, сграда 16Д, 1166 (пощата), за конкурса на Котешки ангели.

Срокът е до 4 ноември 2016 г. (важи датата на пощенското клеймо).

На всяка рисунка трябва да бъдат вписани 2 имена и възраст на детето. Имената ще бъдат оповестени публично със съгласието на родителите, изразено чрез предоставянето им върху рисунката. В случай, че желаят да предадат анонимна рисунка, следва да впишат само възрастта на детето.

Снимки на рисунките ще бъдат качени във Фейсбук страница fb.me/vashakartina, където ще се гласува с бутон „Харесай” в периода 7-20 ноември 2016 г. Трите рисунки с най-много харесвания ще бьдат наградени с ваучер за страхотните творения на  Марта Янчева от Марти‘с Хевън (https://www.facebook.com/MartisHeaven/), дарени от нея за инициативата. Допълнително от всички рисунки ще бъдат отличени 14, които ще бъдат включени в календар за 2017 г.

За да получите повече информация, можете да пишете на адрес: osinovi@gmail.com, или да ни потърсите във Фейсбук на страница fb.me/vashakartina.

Автор:
Организаторите
Публикация:
19.10.2016 г. 12:34
Посетено:
2866
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/24398-dobrovoltsi-ot-germaniya-i-balgariya-organizirat-konkurs-za-detska-risunka-na-tema-az-i-zhivotnite