Конкурси

Конкурс за късометражно видео и/или текст "(Не)възможното тук"

Желаещите да участват могат да го направят и в двете направления.

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Конкурс за късометражно видео и/или текст "(Не)възможното тук"

Темата на конкурса е "(НE)възможното тук“ и се вълнува от решението, което всеки млад човек рано или късно трябва да вземе за себе си, а именно къде да се развива, учи, работи, мечтае. Избор, болезнено актуален в последните десетилетия, без съмнение повлиял пряко на нас и нашите любими хора поне веднъж. И понеже сме сигурни, че в случая универсална истина не съществува, ви каним заедно да потърсим своите различни пътища към нея. Покажете ни вашето лично тук, което буквално може да бъде навсякъде, разкажете ни и за там, за премеждията по пътя, за разстоянието. Всеки сам избира дали ще отвори скобите от заглавието или пък напълно ще изтрие отрицателната частица…

◊ ЗАДАНИЕ ЗА КОНКУРСА

Тема: "(НЕ)възможното ТУК"

Конкурсът цели да стимулира създаването на интересни кратки филми и текстове, свързани със зададена тема, като по този начин представи гледната точка на младите хора по въпроса.

Темата е отворена за студенти, както и ученици – 9.-12. клас, които имат възможност да предоставят свои творби, без жанрово ограничение. Всички постъпили материали ще бъдат оценени от изявени личности в културната и образователна сфера в България, а победителите получават различни финансови, материални и нематериални стимули.


◊ ПРАВИЛА НА КОНКУРСА

В конкурса за текст и видео може да участват младежи от различни възрасти, така и студенти (бакалавър, магистър, докторанти) във всички университети, както и гимназисти от 9. до 12. клас. Няма значение дали учите, дали сте прекъснал или работите. Вие сте младеж и имате мнение, споделете го с нас. 

Единственото ограничение за филма е във времетраенето да е с продължителност до 10 минути, а за текста до 3 страници.

Филмът и текстът трябва да са създадени специално за конкурса и да не нарушават чужди авторски права. Няма ограничения за подхода към темата – филмът може да е игрален, документален, интервю, анимационен, черно-бял, ням и прочее. Филмът трябва да е предоставен в подходящ формат (mp4, wmv и подобни. За конкретни въпроси, може да пишете на мейла). Препоръчително е филмът да е на български език.


◊ ЖУРИРАНЕ

Всички постъпили предложения до 01.12.2016 ще се оценят от журито преди деня за награждаване. В самия ден за награждаване ще се прожектират единствено филмите – призьори, а най-добрите текстове ще бъдат публикувани в специален брой на списание НУЛА32.


◊ НАГРАДИ

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на специално организирано събитие, което ще обявим малко по-късно. Най-високо оцененият филм, както и текстът ще получат специалните парични награди, а за останалите са предвидени поощрителни – парични награди, материални, ваучери, и др. 2000 лв общ награден фонд.


◊ ЗА ВРЪЗКА

Очакваме вашите предложения на мейл ulicata@mediacafe.bg, заедно с кратко представяне на филма, както и кратка визитка на авторите. Текстовете изпращайте на tuk@nula32.bg

На същите мейли може да задавате и различни въпроси, свързани с детайлите по конкурса.

За повече информация може да следите Mediacafe.bg, списание за стил и култура НУЛА32 и фейсбук-страницата ни.

Конкурсът следва традицията на студентските конкурси „Мисия студент“, които организирахме няколко години поред. И този път Медиакафе се грижи за полето за изява, а с помощта на спонсори сме осигурили и интересни награди за всички участващи.

. Парични ваучери за 800 лв от магазин за фотографска техника Photopavilion
. Интеграл Образователни Програми
. Бижутерия MySilver
. Козметична компания Розаимпекс
. Американски Университет в България
. Почетното консулство на Молдова в България

С медийната подкрепа на БГ Радио, Radio 1 rock, City, БНТ 2, Жанет 45, PlovdivCLUBS.com, Peika.bg, Под Моста, Виж София, Виж Бургас, Graffiti.bg


Автор:
Панайот Стефанов
Публикация:
12.10.2016 г. 13:44
Етикети:
текствидеомладежки конкурсконкурс
(Не)възможното тук
mediacafe.bg
Посетено:
2366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/24348-konkurs-za-kasometrazhno-video-i-ili-tekst-ne-vazmozhnoto-tuk