Конкурси

Кураторски проекти в областта на съвременното изкуство

Търсят се най-нестандартните и неконвенционални артисти и теоретици

◊ СЪБИТИЕТО

Studio Dauhaus - independent art space и dh асоциация за съвременна култура

обявяват конкурс за кураторски проекти в областта на съвременното изкуство


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

Конкурсът има за цел да представи публично по-значимите и оригинални концептуални решения на най-нестандартните и неконвенционални артисти и теоретици. Онези, на ръба на приемливото, границата на социума и отвъд демаркацията между въображение и действителност.

Както реализирането на някой от по-интересните проекти, така и прегледа на всички участващи ще има ценен обзорен характер. Колекционирането и документиране на подобни проекти ще се осъществи чрез документални интервюта на кандидатите, както, разбира се, и чрез реализиране на някои от проектите.

Комисия от творци, теоретици и преподаватели ще определи кои проекти биха могли да се реализират. Студио Даухаус ще предостави необходимото пространатво, и част от техническото оборудване за реализацията на проектите.

dh асоциация за съвременна култура и нашите партньори ще менажират реализацията на проектите и документалния материал от конкурса.

Този конкурс е открит за всички желаещи и не е обвързан с ограничения във времето. Закриването на проекта ще съвпадне със закриването на Даухаус – независимо пространство за изкуство. То ще се отбележи със събитие, свързано с абсолютния кураторски проект в контекста на културната действителност у нас. Това ще е събарянето на сградата, където се помещава Студио Даухаус, за да се разчисти място за бизнес център.

Анонсът е покана едновременно към артисти, куратори и организации, които биха партнирали в този проект за картографиране / документиране на ситуацията в културното пространство у нас чрез представяне на неговите екстреми.


◊ ЗА ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

За контакти и въпроси моля свържете се с нас.

Автор на проекта:
Йово Панчев - yovopanchev@yahoo.com.

Автор:
Йово Панчев
Публикация:
13.06.2006 г. 13:48
Посетено:
878
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/2432-kuratorski-proekti-v-oblastta-na-savremennoto-izkustvo